Nem engedtek be egy nőt az orvosi rendelőbe, mert „#free-SZFE” maszk volt rajta

  • narancs.hu
  • 2020. november 6.

Belpol

Az esetre egy mátyásföldi rendelőben került sor.

Hollai Gábor, a XVI. kerület momentumos képviselője osztotta meg közösségi oldalán a hírt péntek délután, miszerint a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat Jókai Mór utcai rendelőjébe nem engedtek be egy nőt, mert a színművészetis diákokkal szimpatizáló sárga maszkot viselt.

„A bejáratnál, a »testhőmérséklet mérési ponton« odajött hozzánk egy egészségügyi dolgozó, aki meglátta a rajtam levő »Free SZFE« feliratú maszkot.(...) Az egészségügyi dolgozó emelt hangon, arrogánsan számon kért, és közölte, hogy ebben a maszkban az épületbe nem lehet belépni, mert az »provokáció« - ekkor még azt sem tudta, melyikünk szorul ellátásra (!!!) és valóban, az épületbe mindaddig nem mehettem be az általam támogatott sérülttel, amíg a maszkot nem vettem le. (...) Az egészségügyi ellátás nyújtását pedig az intézmény egyik dolgozója kifejezetten ahhoz kötötte, hogy politikai véleményünket nyilvánosan ne vállaljuk.” – Idézte oldalán Hollai az incidenst elszenvedő nő bejegyzését.

A képviselő hozzátette: „Teljesen ledöbbentem, amikor ezt meghallottam és nem akarom elhinni, hogy 2020-ban idáig jutott az országunk és benne a kerületünk, hogy politikai vélemény alapján szelektálnak, ki és mikor férhet hozzá az egészségügyi ellátáshoz vagy ki mikor léphet be a Szakrendelőbe.”

Az ügyben az érintett nő és Hollai Gábor is vizsgálatot kezdeményez.

Neked ajánljuk

A világképlet nyomában

  • Kovács Róbert

Az Ásatás legújabb részében megnézzük, hogy vélekedtünk 2000-ben A tér és az idő természetéről