Nem váltotta le éves közgyűlésén a végrehajtói kar Schadl Györgyöt

  • narancs.hu
  • 2022. december 21.

Belpol

A szervezet elnöke 13 hónapja letartóztatásban van, de fel sem merült, hogy más vegye át tőle a tisztséget. 

December 2-án tartotta éves közgyűlését a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK), de nem került szóba Völner Pál és Schadl György korrupciós ügye, és Schadl elnöki tisztségéből történő leváltása sem került szóba – számolt be a hvg.hu forrásai alapján. 

A lap értesülései szerint normál működéshez kapcsolódó ügy került napirendre, arról egy szó sem esett, hogy a végrehajtói kar elnöke 13 hónapja letartóztatásban van, és hogy az ügyészség vádat emelt ellene. Schadl továbbra is a MBVK elnöke, miközben bármikor visszahívható lenne kétharmados többséggel, de erre nem érkezett javaslat. 

Lukács Tamás alelnök azt nyilatkozta, a négytagú elnökség képes ellátni az elnöki teendőket, ami így marad a 2023 szeptemberében esedékes teljes tisztújításig.

A Schadl-Völner-botránnyal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk