Nem viccelnek: a Fidesz máris benyújtja a számlát a határon túli magyaroknak

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 1.

Belpol

Szavazz Orbánra, mert különben ugrik a gazdasági segítség.

Fontos, hogy minél több külhoni magyar állampolgár regisztráljon a jövő évi országgyűlési választásokon való részvételhez – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Gödöllőn, a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetem mai megnyitóján.

Már vagy 350 ezren regisztráltak, így a számuk elérheti akár a félmilliót is – ismertette az államtitkár.

Történelmi lehetőség a szavazati joggal élni, és nemcsak regisztrálni kell, hanem részt is venni a választásokon

– emelte ki a lelkes Potápi. Majd azt is hozzátette: fontos, hogy a határon túli magyarság érdekképviselete jelen legyen a magyar országgyűlésben, és a mindenkori magyar kormány számoljon azzal, hogy legitimitását az összmagyarságtól kapta.

false

 

Fotó: MTI-Mohai Balázs

Az államtitkár megnyitójában beszélt arról is, hogy a magyar államnak azonnali válaszokat kell adnia a felmerülő kérdésekre, és sok esetben gyors beavatkozásra van szükség. "Azokat, akiket támadás ér, a magyar államnak azonnal meg kell védenie" – jelentette ki. Az a cél, hogy ha bárhol a világon bármilyen magyart bármilyen jogsérelem ért, a magyar állam azonnal fel tudjon lépni – mondta, bár ezt

Orbán papagája sem mondhatta volna szebben.

Potápi ezután arról beszélt, hogy jövőre folytatódik a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program, és azt akarják elérni, hogy minden magyar gyerek magyar bölcsődébe, óvodába, iskolába járjon, s az is pedzegette, hogy egyre inkább előtérbe kerül a gazdaságfejlesztés, a gazdasági támogatás.

Figyelmébe ajánljuk