Nem zárta ki a zsidózó-cigányozó polgármestert a Fidesz, őt indítja Kecelen

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 6.

Belpol

„Rendezte a viszonyát” Haszilló Ferenc.

Öt évvel ezelőtt a Magyar Narancs tette közzé Haszilló Ferenc nyilatkozatait, ami óriási botrányt kavart az országban. A fideszes politikus többek között azt mondta,

  • vissza kellene állítani a halálbüntetést és öt-hat liberális politikust ki kellene végezni,
  • a zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyerekeknek is kijár egy pofon,
  • „az Orbán nem tud többet tenni, mert ott is megvannak ugyanazok a zsidók. Aki párttag volt, nem lehetne benn a parlamentben.”

 

Akkor a Fidesz kezdeményezte Haszilló kizárását a pártból, sőt arról is lehetett olvasni, hogy Haszilló lemond – emlékeztetett a hvg.hu. A Nemzeti Választási Iroda adatlapja szerint a városvezető idén is indul a polgármesteri tisztségért, már nyilvántartásba vették, mint a Fidesz-KDNP jelöltjeként. A hvg.hu megkereste Haszilló Ferencet, aki azt mondta, a felső vezetés mégsem zárta ki, de eljárás indult ellene.

A portál cikkének megjelenése után Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke közleményt küldött ki, amely szerint „Haszilló Ferencet az idézett kijelentései után választották meg öt évvel ezelőtt a város polgármesterévé. Azóta rendezte a viszonyát a cigány kisebbséggel, olyannyira, hogy rendszeres vendége a helyi cigány közösség különböző rendezvényeinek. Haszilló Ferenc a korábban felfüggesztett Fidesz tagságát helyreállította és ő a Fidesz jelöltje Kecel város polgármesteri pozíciójára”.

Hangfelvétel: Zsidózik és kivégzést sürget a fideszes polgármester

Tarkólövést kellene alkalmazni néhány liberális politikuson egy fideszes polgármester szerint, aki szerint a zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyereknek is kijár a pofon. Nálunk meghallgathatja a felvétel legdurvább részleteit! A lapunk birtokába került hangfelvételen durván zsidózik és kivégzést sürget egy fideszes polgármester.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?