Márki-Zay ellenfele elektromosroller-flottát építene ki Hódmezővásárhelyen

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. szeptember 6.

Belpol

Most kezdődött el csak igazán a kampány.

Háromszáz elektromos rollerből álló flotta kiépítését tervezi Hódmezővásárhelyen Grezsa István  polgármesterjelölt.

A politikus pénteken az alföldi településen tartott sajtótájékoztatóján – melyre maga is egy elektromos rollerrel érkezett – azt mondta, Hódmezővásárhely óriási város, csaknem 50 ezer hektár a közigazgatási területe, ezért nehéz megszervezni a közlekedést.

Jelentős változást hoz majd a tram-train elkészülte – a tervek szerint 2021 szeptemberére –, amely félórás villamosúttal összeköti Hódmezővásárhely és Szeged belvárosát – közölte a polgármesterjelölt. Grezsa István bejelentette, a tram-train környezetbarát beruházásához csatlakozva elektromosroller-rendszer kiépítését tervezi, amely elsősorban a fiatalabb korosztálynak lehet vonzó.

A politikus kifejtette, Európa egyik legolcsóbban működtethető elektromosroller-flottáját szeretné Hódmezővásárhelyen kialakítani. A városban több ponton elhelyezett eszközöket mobiltelefonos alkalmazás segítségével lehetne bérelni.

A teljes rendszer 2021 szeptemberétől működne, de a próbaüzem már jövőre elkezdődhetne – tudatta Grezsa István.

Az elektromos rollerrel érkező Grezsa István polgármesterjelölt sajtótájékoztatót tart a hódmezővásárhelyi Dr. Rapcsák András utcában 2019.

Az elektromos rollerrel érkező Grezsa István polgármesterjelölt sajtótájékoztatót tart a hódmezővásárhelyi Dr. Rapcsák András utcában.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Hódmezővásárhely a kerékpárok városa, csaknem 70 ezer bicikli van a helybeliek tulajdonában. A rollereket nem a kerékpárok helyett, hanem azok mellett használnák – mondta a politikus. A város kiválóan alkalmas az új szolgáltatás bevezetésére, hiszen belterületen 32 kilométer, külterületen 50 kilométer kerékpárút van, és a Modern városok program keretében további 117 kilométer építését tervezik – közölte.

A 14 évesnél idősebb érdeklődők 12 rollert hétfőtől ingyenesen kikölcsönözhetnek a polgármesterjelölt irodájában. (MTI)

Megvan Márki-Zay ellenfele Hódmezővásárhelyen

„Megszólította a szülőföld." Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztosa hétfőn bejelentette, hogy elindul Hódmezővásárhelyen a polgármesteri székéért - írta meg a 444.hu.

Neked ajánljuk