Novák Katalin a Hunnia-ügy utolsó három érintettjének is kegyelmet adott

  • narancs.hu
  • 2023. november 16.

Belpol

A Sándor-palota közleménye szerint a döntés nem érinti a bűnösség kérdését.

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön – miután a sértett Csintalan Sándor kegyelem iránti kérését meghallgatta – döntést hozott az úgynevezett Hunnia-ügy utolsó három érintettjének kegyelmi kérelméről – közölte a Sándor-palota csütörtökön az MTI-vel.

A szabadságvesztés felfüggesztéséről szóló döntés nem érinti a bűnösség kérdését.

A közügyektől eltiltás vonatkozásában az államfő a kérelmek elutasításáról határozott. A csütörtöki kegyelmi döntés lezárja a 15 éve húzódó Hunnia-ügyet. Mint ismert, Novák Katalin a pápalátogatáskor elnöki kegyelemben részesítette Budaházy Györgyöt, akit tavaly márciusban Fővárosi Törvényszék megismételt büntetőeljárásban első fokon tizenhét év fegyházra ítéltek az úgynevezett Hunnia-perben terrorcselekmény, és más bűncselekmények miatt.

A 24.hu a hírrel kapcsolatban emlékeztetett, a vádirat szerint Budaházy György és egy társa indította útjára a Hunnia Mozgalmat, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, illetve a 2006-os ősz után tovább szítsák a feszültséget. Több akkori kormánypárti képviselő ingatlana ellen Molotov-koktélos támadásokat intéztek. A bíróság egy korábbi döntése szerint a Budaházyhoz köthető szervezet tagjai verték össze Csintalan Sándort is egy mélygarázsban, aki akkoriban a HírTV műsorvezetője volt. A négy, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi által okozott sérülések miatt Csintalan kórházba kellett szállítani.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk