Újabb két héttel csúsztatja a NATO-bővítésről szóló szavazást a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2023. március 2.

Belpol

Nem szabad elkapkodni, előbb tárgyalódelegációt küldenek Svédországba és Finnországba.

Szerdán a svéd és a finn NATO-csatlakozásról vitáztak a parlamentben, de a Fidesz számára nem volt elég, hogy 7,5 hónapig parkoltatták a témát, most újabb két héttel elhalasztják azt – írja a HVG. A Házbizottság mai ülésére benyújtott új napirendi javaslat szerint a zárószavazást mégsem a jövő héten, hanem csak a március 20-i héten tartják.

A lap úgy tudja, hogy ennek az ötlete a balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen merült fel. A tervet Kövér László fideszes házelnök a csütörtökön 10:30-ra összehívott házbizottsági ülésen ismerteti majd a frakciókkal.

A Fidesz-KDNP-t megosztja a kérdés, Orbán állítólag a csatlakozás jóváhagyását kérte, de a kormánypárti frakciónak ez nem tetszett. Kocsis Máté (Fidesz) szerint a két ország „durván, alaptalanul közönségesen sértegették Magyarországot, most pedig szívességet kérnek”

A HVG azt írja, a Fidesz most „delegációt” küldene az országokba. A delegációt Hende Csaba, a törvényalkotásért felelős parlamenti alelnök és a mérsékelt, “atlantista” fideszes Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke vezeti, jövő héten oda is mennek.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk