Nyakukon a hatóság: a Tv2 már nem mosakszik, beismeri a zaklatást

  • narancs.hu
  • 2015. április 27.

Belpol

A Tv2 elismerte: hibát követtek el az Éden Hotel zaklatási jeleneteinek leadásával, ezért vizsgálatot indítanak – közben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is észbe kapott.

Mégsem csábítás a szexuális zaklatás, amelynek az Éden Hotel című valóságshow nézői lehettek szemtanúi. Az erőszakos ágyjelenetről szóló, számon kérő írások (a Narancsblog cikke itt olvasható) rövid idő alatt közleményre kényszerítették a kereskedelmi csatornát, ám míg először „csábításnak” nevezték a történteket, addig ma estére újabb közleményben elismerték az eset szexuális zaklató voltát. Közben kiderült, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) több panaszt is kapott a műsor említett jelenete kapcsán, így hatósági eljárást indítottak.

A Tv2 közleményében azt írta, hogy „olyan jelenet is képernyőre került, amelyben az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta”, valamint azt is, hogy „a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott. A szóban forgó jelenet és a kapcsolódó kommentár adásba engedésével a csatorna hibát követett el” – hozzátéve, hogy Yvonne Dederick, a csatorna ügyvezetője úgy döntött, hogy belső vizsgálat indul.

A csatorna azt ígéri, levonják majd a megfelelő konzekvenciákat, s ha kell, külső szakértőt is bevonnak ebbéli munkálkodásukba.

Várjuk a vizsgálat eredményeit, s az eredmények nyomán bizonyára gyorsan kialakuló emberi hangvételt.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.