Nyilvánosan védte meg Molnár Gyula a fideszes oligarchát

  • narancs.hu
  • 2016. július 9.

Belpol

Garancsi Istvánnál jó kezekben van a Kopaszi-gát az MSZP frissen megválasztott elnöke szerint. De azt is mondta, hogy nem atom-, hanem zöldenergia-párti. Ízelítő a friss Narancsból.

Sok minden szóba került abban az interjúban, amit az MSZP frissen megválasztott elnökével készített a Magyar Narancs. Rákérdeztünk például, mit gondol arról, hogy ma már Garancsi István fejlesztheti a Kopaszi-gátat – ami ugye Molnárnak még XI.kerületi polgármesterként a „szívügye” volt – lett is büntetőfeljelentés belőle, de végül az ügyben jogerősen felmentették. Na de itt a válasz, hogy jó helyen van-e Orbán Viktor barátjánál a Kopaszi-gát, vagy sem:

„Ma, amikor olyan a politikai kultúra, mint a móriczi rokonok világa, azt mondom, akkor járnak jól a XI. kerületben lakók, ha egy hatalomhoz közel álló ember csinálja azt meg. Akkor lesz állami pénz, akkor fog ez a dolog gyorsan és intelligensen megtörténni. Lokálpatrióta vagyok, nem kiáltok bűncselekményt, az ottani fejlesztések jelentős része jó. A mai magyar politikai és építőipari viszonyok között a Kopaszi-gát jó kezekben van, nem fogom szidni ezt a projektet soha. Ami egyébként most történik, az visszamenőleg igazol engem, jó döntést hoztunk anno, amikor a fejlesztés felé toltuk a helyet. Akkor Magyarországon büntetőeljárást lehetett indítani, aki viszont ma megcsinálja, az emlékművet kap egyszer.”

Azt is megkérdeztük tőle, hogy mit gondol az atomenergiáról hosszú távon. Molnár Gyula erre azt mondta:

„Tudom, hogy az országban és a mi pártunkon belül is vannak az atomenergiának támogatói, de én a zöld energia irányába tolnám az energiamixet, az atomot pedig csökkenteném. Politikailag ezt fogom képviselni.”

A Molnár Gyulával készült teljes interjút a frissen megjelent Magyar Narancsban olvashatja.

Figyelmébe ajánljuk