Nyomást gyakorolnak a háziorvosokra, hogy ügyeljenek

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Belpol

Fenyegetésből sincs hiány. 

Nyomásgyakorlással próbálják elérni, hogy a háziorvosok írják alá az új ügyeleti szerződést. A Népszava arról ír érintettektől szerzett értesüléseire hivatkozva, hogy egyeseket úgy próbálták „meggyőzni”, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szerződést bonthat velük, és lista is készülhet róluk a belügyminiszternek. 

Kunetz Zsombor megosztott egy dokumentumot a Facebook-oldalán, melyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal azt írta a háziorvosoknak, hogy „a jogszabály szerint azok is köteles részt venni az ügyeleti ellátásban, akik nem írják alá a szerződést, de ezt az Orvosszakszervezet elnöke cáfolta. Ugyanis Szabad Zoltán szerint a jelenleg hatályos jogszabályok alapján nincs mód háziorvosok ügyeletbe kényszerítésére. 

Arra kérte a háziorvosokat, ne üljenek fel a nyomásgyakorlásnak, akinek kétsége van, vegye fel a kapcsolatot a szakszervezettel, vagy a Magyar Orvosi Kamara jogászával. 

A témával a közelmúltban foglalkozott a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk