Önkormányzati büdzséből tartja meg az orvosi ügyeletet a XVI. kerület polgármestere

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 29.

Belpol

A fideszes Kovács Péter a saját kormánya által vezényelt átszervezésének a kárát orvosolja.

„Mi azt gondoltuk, hogy ez harminc éve volt szolgáltatás, akkor ezután is legyen” – indokolta meg a XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter, miért kezd saját orvosi ügyelet üzemeltetésébe az önkormányzat. Budapesten keddtől változik az ügyeleti ellátás, és bevezetik a vidéken már élő renszert, amely szerint  hétköznap délután 4 után másnap reggel 8-ig néhány kijelölt ügyeleti helyen lehet orvoshoz fordulni. Az önkormányzat azután döntött saját ügyelet mellett, hogy a XVI. kerületbe nem került volna kiemelt ügyeleti pont.

„Ne vegyük el azt a lehetőséget az emberektől, ami eddig megvolt nekik”

– mondta Kovács, hozzátéve, hogy  75 ezren élnek a kerületben, a Mentőszolgálat által kijelölt ügyeleti pontok messze lettek volna az ott élőknek. „Mi kvázi kényelmi szolgáltatásként nyújtjuk az ügyeletet, hogy ne kelljen messzire menniük” – magyarázta a városrész vezetője.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Karsai Dániel

  • narancs.hu
Negyvenhét éves korában meghalt Karsai Dániel. Az alkotmányjogász több mint három éven át hősiesen küzdött gyógyíthatatlan betegségével, miközben próbálta elérni az aktív eutanázia magyarországi engedélyezését.