Orbán az uniós kritikákról: Brüsszel a vírussal foglalkozzon

  • narancs.hu
  • 2020. április 3.

Belpol

Ne Magyarországgal. Értem?

„Most az a kérdés, hogy mivel foglalkozik Brüsszel? Az velünk foglalkozik, pedig a vírussal kellene, meg a betegséggel” – mondta ma reggel Orbán Viktor a Kossuth rádióban azzal kapcsolatban, hogy a felhatalmazási törvény, illetve a kormány önkormányzatokra vonatkozó törvénytervezete (amit később ugyan visszavontak) kritika érte az EU részéről.

A kijárási korlátozásról Orbán azt mondta, hogy jövő szombatig van érvényben, viszont szerdán döntenek arról, hogy meghosszabbítják-e, várhatóan igen. „Ha a kényszer rávisz, megtesszük” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán arról is beszélt, hogy jelenleg mindenki fél, ráadásul két vírussal is küzdünk, az egyik a koronavírus, a másik a félelemvírus. Hozzátette, ő bátor emberekkel dolgozik, bátornak lenni pedig most bizonyos csoportoknak kötelességük is. Ilyenek első helyen a papok, második helyen vannak az államvezetőktől, akiknek nehéz döntéseket kell hozni, a harmadik helyen a rendőrök, a katonák, a katasztrófavédelmiek, az egyenruhások vannak, aztán vannak az orvosok.

Később bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozók még az idén 500 ezer forint plusz juttatást kapnak, részleteket majd Gulyás Gergely fog közölni szombaton.

Elmondta, nem szeretne segélyalapú gazdaságra visszatérni, "a segély alamizsna, leépülés, és függőség, kuncsorgó élet", míg a munkaalapú gazdaság végén "függetlenség és büszke élet van". Hozzátette, kedden mutatnak be egy 4 pontos gazdasági csomagot, amelynek első két fejezete a munkahelyek megőrzése és a munkahelyek teremtése. „Annyi munkahelyet akarunk teremteni, amennyit a vírus elpusztít” – mondta.

(via Index)

Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja. Odakünn a helyzet olyan, amilyen - de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Figyelmébe ajánljuk