Orbán Balázs: „Magyar Pétert semmi sem motiválja, csak a bosszúvágy”

  • narancs.hu
  • 2024. március 21.

Belpol

De a miniszterelnök politikai igazgatója szerint nem Varga Judit szerezte volt férje állásait.

„Teljesen egyértelmű az elmúlt napok őrült futamából, hogy Magyar Pétert semmi sem motiválja, csak a bosszúvágy. Azért, mert elhagyta a felesége, nem gondolom, hogy politikusokat kéne felelősségre vonni – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a csütörtöki brüsszeli EU-csúcs előtt az RTL-nek.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Varga Judit volt igazságügyi miniszter pártalapításra készülő exférje szerdai ügyészségi meghallgatása után arról beszélt, hogy Rogán Antal vagy az emberei meghamisították a Völner–Schadl-ügy nyomozati iratait. Orbán Balázs Magyar Péter állítására reagálva megjegyezte, erre „jelen pillanatban semmilyen bizonyítékot nem látunk.

Azt gondolom, hogy ez ebben a formában egy médiahack, de abból a műfajból sem a legjobbak közül való.”

Szerdán egyébként Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is arról beszélt, hogy Magyar Péter azért vádaskodik, mert „elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni”. Az RTL Orbán Balázst ennek apropóján arról is kérdezte, hogy valóban így mennek-e a dolgok a Fideszben, hogy rokonoknak, családtagoknak szereznek politikusok állásokat. A miniszterelnök politikai igazgatója erre válaszul kifejtette: „Nem, nem így mennek a dolgok. De az kétségtelen tény, hogy Magyar Péternek olyan megbízásai voltak, amik megszűntek.”

Orbán Balázs szerint, „amíg ezek megvoltak, addig nem állt a nyilvánosság elé, csak azután, sértett, elhagyott férjként. Ez több mint gyanús, ez azt mutatja, hogy itt valami személyes motiváció van.” Arra a kérdésre, hogy Varga Judit szerezte-e Magyar Péter ezen állásait, úgy válaszolt: „Én nem gondolom, hogy ő szerezte volna.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.