Orbán bejelentette: megvan a ötmilliomodik beoltott, "kedves maszk, goodbye"

  • narancs.hu
  • 2021. május 22.

Belpol

Látványosan örül a miniszterelnök a köztéri maszkviselés megszűnésének.

Orbán Viktor szombaton kora este a Facebookon videóüzenetben bejelentette, megvan az ötmilliomodik beoltott. Kiemelte, hogy a vírussal szemben az oltással védekezhetünk sikeresen. A miniszterelnök az oltás felvételére bíztatta azokat, akik eddig még nem éltek a koronavírus elleni vakcináció lehetőségével.

Mindemellett arról is beszámolt, hogy az Operatív Törzs döntése értelmében az 5 millió beoltott megléte után újabb változások lépnek életbe.

Úgy tűnik, Orbán annak örül a legjobban, hogy már nem kötelező többé közterületen maszkot viselni. Ennek látványos tanúbizonyságául egy teátrális gesztussal búcsút is intett a maszkviselésnek.

Ám senkit ne tévesszen meg, a maszkviselésre vonatkozó enyhítés csak a közterületi viseletre vonatkozik, beltéren továbbra is kötelező a maszk hordása. De tény, a kültéri viseletből sem lesz baj.

(Facebook/Orbán Viktor

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk