Orbán is megtalálta a migrációs szálat a Gruevszki-ügyben, de nem ott, ahol mindenki más

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. november 23.

Belpol

Persze Soros sem maradhatott ki a magyarázatból.

"Az ember tisztességesen bánik a szövetségeseivel, ha hozzánk fordul, akkor jár neki a tisztességes eljárás" - mondta Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában arról, hogy Magyarország menekültstátuszt adott a hazájában jogerős börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnöknek.

Orbán azt az ellentmondást, hogy elszántan menekültellenes kormánya menedékjogot adott egy elítélt bűnözőnek, aki minden bizonnyal szabálytalanul lépett be az országba, azzal próbálta feloldani, hogy más szinten kapcsolja össze a Gruevszki-ügyet és a migrációt.

Szerinte azok a szervezetek, amelyek az ügyet leginkább a magyar kormány szemére hányják, mind Soros György szervezetei. A bevándorláspártiak és a Nikola Gruevszki  menekültstátuszának ügyét támadók személyi és szervezeti szinten is "pontosan egybeesnek" - mondta.

Kifejtette: Nikola Gruevszki macedón miniszterelnökként a migráció szempontjából egy kulcsországot vezetett, és nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni a magyar határt, ezért mindig is szövetségesként tekintettek rá és országára.

Orbán az interjúban továbbá valami óriási kegynek láttatta, hogy a budapesti önkormányzat valamennyire beleszólhat a budapesti fejlesztésekbe.

Tarlós István elérte, hogy közös döntés szülessen a budapesti fejlesztésekre szánt kormánypénzekről - közölte.

Szerinte Budapest olyan pénz fölött kapott döntési jogot, amely nem az övé, hanem a központi kormányzati költségvetésből származik, ezért "Tarlós István nem feladott, hanem megszerzett jogokat a fővárosnak".

Figyelmébe ajánljuk