Orbán videóban üzent Kurznak, kész megmenteni Európát

  • narancs.hu
  • 2020. november 3.

Belpol

"Mindent megteszünk, hogy sikerüljön elrettenteni a jövőbeni elkövetőket."

A bécsi terrortámadás hírére Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videóban nyilvánított részvétet és üzent Sebastian Kurz osztrák kancellárnak.

Bécs belvárosában hétfő este nyitott tüzet egy fegyveres elkövető civilekre, négy ember meghalt, 17-en megsebesültek. A lövöldözőt lelőtték, esetleges társait nagy erőkkel keresik.

Járókelőkre nyitottak tüzet Bécs belvárosában, négyen meghaltak

Négy ember meghalt, 17-en megsebesültek. Egy elkövetőt lelőttek, a rendőrség nagy erőkkel kutat a társai után. Négy ember (két férfi és két nő) meghalt és további 17-en - köztük egy rendőr - megsebesültek, miután fegyveresek lövöldözni kezdtek Bécs belvárosában hétfő este a Seitenstettengasse környékén, elsőként egy zsinagóga közelében, amelyben azonban nem voltak emberek.

Orbán azzal kezdte üzenetét, hogy "megrendülve és földúlva állunk most itt" a hírek hallatán, "de ahogy Budapesten mondják, mi sógorok vagyunk, az önökkel szembeni támadás a velünkkel szembeni támadás, az önök fájdalma a mi fájdalmunk, az önök kihívásai a mi kihívásaink is".

Ezután kijelentette, "teljes mellszélességgel állunk Ausztria poplgárai mellett, az áldozatokért imádkozunk", a családtagoknak sok lelkierőt kívánt.

Végül személyesen Kurznak üzent, tegezésre átváltva: "Legyetek biztosak abban, kedves Sebastian, hogy mi mellettetek állunk, és mindent megteszünk, hogy sikerüljön elrettenteni a jövőbeni elkövetőket, hogy kézre kerítsétek az elkövetőket, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk közösen veletek, hogy megmentsük Európát az olyan terrortámadás-sorozatoktól, amiket az elmúlt napokban kellett elszenvedni."

Figyelmébe ajánljuk