Orbán Ráhel is felkerült az 50 legbefolyásosabb magyar nő Forbes-listájára

  • narancs.hu
  • 2018. április 4.

Belpol

A közéleti szekció 4. helyét foglalja el, édesanyja, Lévai Anikó töretlenül az első.

A magyar Forbes negyedszer készítette el a legbefolyásosabb magyar nők listáját. Az 50 fős listából 20-at az üzleti élet szereplői adnak, 10-10 nő pedig a közélet, a kultúra és a média terepén dolgozik.

A rangsoroláskor figyelembe vették például azt, hogy „mekkora büdzséért és létszámért felel az adott vezető, vagy milyen értéket képvisel a szakértelme a piacon, és fontos volt, hogy az elmúlt egy évben a korábbiakhoz képest hogyan változott mindez, milyen eredményeket ért el, merre ível a karrierje vagy az általa vezetett cég, intézmény pályája. Utóbbinak köze lehet ahhoz is, hogy a vezető mennyire ápol jó kapcsolatokat a piac és az ország más befolyásos vezetőivel, milyen lobbierővel bír akár kormányzati körökben és nemzetközi szinten.”

Emellett beleszámított még az adott személyt övező felhajtás is, illetve, hogy „vállal-e közéleti szerepet, vállal-e kockázatot és pluszmunkát azért, hogy a környezetét is fejlessze, kiáll-e fontos társadalmi ügyekért, akár a cége nevében”. Az adatok jelentős részét egy speciális kutatás biztosította, emellett háttérbeszélgetések és informátorok segítettek, végül a Forbes szerkesztősége szavazással döntött.

Az üzleti fronton első maradt Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója, a kultúrában ismét Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója, a médiában pedig újfent Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerepel az első helyen. A közéleti szekciót továbbra is Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége vezeti, a lap informátorai „olyan esetekről is beszámoltak, amikor kifejezetten ő mozgatta a szálakat”. A negyedik helyre pedig felkerült Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya is.

 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk