Orbán Viktor bejelentette, hogy megvan a 4 millió beoltott

  • narancs.hu
  • 2021. április 30.

Belpol

Akkor holnap nézők előtt játszik a Fradi. 

A mai rendkívüli Pfizer-akcióval sikerült feltornázni a beoltottak számát, így este hatra meg is lett a 4 millió beoltott - jelentette be Orbán Viktor Facebook-oldalán. 

Korábban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Fradi elnöke arról beszélt, hogyha már 4 millióan kapnak oltást Magyarországon, akkor szombaton nézők előtt játszhat a Fradi. Ezen kívül sok minden más is változni fog, ugyanis a kormány már napokkal ezelőtt bejelentette a 4 milliós határ elérése utáni lazításokat:

- A kijárási tilalom kezdete este 23 óráról éjfélre módosul.

- Az üzletekben este 23 óráig lehet vásárolni.

- A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek este 23 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.

- A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.

- A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.

- Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.

- A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 23 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.

- A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

Figyelmébe ajánljuk