Orbán Viktor ezt üzente a tüntető fiataloknak

  • 2018. április 23.

Belpol

De volt szava a külföldre vándorolt százezrekhez is.

„Jól tudjuk, előbb-utóbb minden ország olyan lesz, amilyen a fiatalság” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hungexpón, a XI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján. Nemzeti érdekünk tehát, hogy olyan fiatalokat képezzünk, akik piac- és versenyképes tudással rendelkeznek, hangsúlyozta, majd beszélt arról is, hogy „jó lenne, ha azok a fiatalok, akik kikerülnek az iskoláinkból, büszkék lennének arra, hogy tudásukkal, munkájukkal és sikereikkel hozzájárulhatnak ahhoz az ezeréves alkotáshoz, amit egyszerűen csak magyar hazának hívunk”.

Természetesen ezúttal sem maradt el a burkolt sorosozás és menekültezés, sőt a miniszterelnök figyelmeztette, azt a több százezer fiatalt, akik az elmúlt években hagyták el az országot. „Tudjátok, Európa ma úgy van összerakva, hogy a szerencsésebb múltú és gazdagabb országok el tudják szívni más nemzetek szakképzett fiataljait. Ránk, rátok is pályáznak más országok munkaadói.”

Szerinte erre két válasz adható:egyrészt büszkék lehetünk rá, hogy a magyar fiatalok bárhol meg tudják állni a helyüket a világban, másrészt „felépítjük azt a Magyarországot, ahol a fiatalokat munkahely, tisztességes fizetés, biztonság, saját családi otthon lehetősége várja”. Ezt nyilván segíti, hogy a legutóbbi parlamenti választáson „a magyarok úgy döntöttek, Magyarország továbbra is maradjon magyar ország”.

A miniszterelnököt a HírTv és az atv is próbálta arról kérdezni, hogy mit gondol a hétvégi tüntetésekről, és mit üzen annak a több tízezer fiatalnak, akik másodjára vonultak utcára a rendszer ellen. Orbán a következő válaszokat adta:

atv.hu

Megkérdeztük Orbán Viktort a hétvégi tüntetésről, aztán nézzék, mi történt!

 

A teljes beszéd megtekinthető itt:

atv.hu

ÉLŐ: Orbán Viktor beszéde Budapestről.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?