Orbán volt nagykövete eléggé kiakadt azon az ökörségen, hogy Brüsszel az új Moszkva

  • narancs.hu
  • 2017. március 14.

Belpol

Egy minapi konferencián fejtette ki radikális ellenvéleményét.

Rendesen nekiment a Fidesz EU-ellenes és oroszbarát politikájának Jeszenszky Géza, az Antall-kormány egykori külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni, a második oslói nagykövete – derül ki az Index beszámolójából.

false

 

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Jeszenszky szerint az EU legtöbb elve és előírása helyes és előrevivő, ami nem az, azt partnerek és szövetségesek keresésével meg lehet vitatni és változtatni. „Ott van az Európai Bizottság, benne van a saját képviselőnk, nem mondhatjuk, hogy nem tudunk beleszólni. És ott van az Európai Tanács, ahol vétózhatna is a magyar miniszterelnök. Egyszer hallottuk, hogy vétózott, aztán kiderült, nem volt igaz” – mondta a reflektor.hu által szervezett konferencián, ahol rajta kívül felszólalt az LMP-s Ungár Péter és Meszerics Tamás, valamint Naszádos Zsófia és Szent-Iványi István is.

Jeszenszky további erős mondásai közé tartozott, hogy viccnek tartja a Moszkva és Brüsszel közötti párhuzamot, azt pedig szegénységi bizonyítványnak, ha valaki Vlagyimir Putyint többre tartja Angela Merkelnél.

A volt külügyér úgy véli, a „mai napok agymosása” segíthet azt is megérteni, miként lehetséges az, hogy a második világháborúban annyian képtelenek voltak felismerni, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie a háborúból.

Figyelmébe ajánljuk