Orbánt győzködik, hadd dolgozzanak otthonról a hivatalnokok

  • narancs.hu
  • 2020. március 20.

Belpol

A miniszterelnököt kérlelik, hadd dolgozzanak otthonról a járvány idején.

"Míg a kormány március 18-i rendeletében lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy rendkívüli otthoni munkavégzést rendeljenek el, saját munkaadói hatáskörében nem támogatja ugyanezt" - fogalmaz az a nyilatkozat, amelyet a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és tagszervezetei (13 szakszervezet) küldött el a miniszterelnöknek.

Az Orbánhoz is eljutatott közlemény - számolt be az esetről az Index - azt kifogásolja, hogy a közszféra dolgozóira nincs tekintettel a kormány, nem teszi lehetővé, hogy otthonról végezzük a munkájukat a koronavírus okozta járvány és a kabinet által elrendelt veszélyhelyzet idején.

Arra kérik a kormányfőt, hgy "engedélyezze a közszféra dolgozóinak lehető legszélesebb köre számára az otthoni munkavégést és távmunkát, különös tekintettel a kisgyermeket nevelő, krónikus betegségben szenvedő, valamint a hatvan év feletti kollégákra".

Mint arról a Népszava nemrég beszámolt, a minisztériumok többsége nem engedélyezi az otthoni munkát. Egyes hivatalok először hazaengedték alkalmazottaik nagy részét, majd mégis visszarendelték őket. A napilap által megkeresett hivatali dolgozók szerint az a legvalószínűbb, hogy van utasítás, csak szokás szerint nem hozzák nyilvánosságra.

Nyugtassa magát Naranccsal a keserű otthonlét idején!

Továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk! Járjunk együtt a dolgok végére! Kedves olvasóink, vészhelyzet van, s ilyenkor mindennél fontosabb a tisztánlátás. Ezért jó szívvel javasoljuk, hogy továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk!

Figyelmébe ajánljuk