Óriási szállodafejlesztésbe kezdenek Mészáros Lőrincék

  • narancs.hu
  • 2021. február 8.

Belpol

17,7 mil­liárd forint felújítási támogatást nyert  Hunguest Hotels Zrt. 14 szállodájára.

Minden idők legnagyobb felújítási programjába kezd a Hunguest Hotels Zrt., és már létszámbővítést is tervez a megújuló szállodákba – mondta a Világgazdaságnak Détári-Szabó Ádám, a társaság vezérigazgatója.

A lap interjú szerint 17,7 mil­liárd forint felújítási támogatást nyert a cég 14 szállodájára. A vezérigazgató elmondta, hogy ingatlanállományuk nem homogén, különböző állapotúak az épületek, van köztük 2019-ben átadott modern hotel, de olyanok is, amelyek évtizedek óta nem voltak korszerűsítve. A legnagyobb összeget nyerte a Hunguest, mivel a legnagyobb vidéki szállodalánc Magyarországon, a projektenkénti pályázati támogatásuk viszont elmondása szerint nem kiugró, szállodánként 1,26 milliárd forintos átlag jön ki.

Détári-Szabó kifejtette, hogy a teljes pályázati keretből 35 projekt kapott támogatást, a Hunguest 14 szállodája a teljes összeg egyötödét hozta el. A cég önerőként csaknem 30 milliárd forintot biztosít.

A kormányközeli Mediaworks alá tartozó Világgazdaság feltette azt a kérdést is a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatójának, hogy „Köztudottan tőkeerős a cégük. Ha beindul egy esetleges eladási hullám a Covid-hatás nyomán, vásárolnak-e hoteleket”. Mire Détári-Szabó úgy nyilatkozott, hogy „mint minden piaci szereplő, és mint Magyarország egyik vezető turisztikai vállalata, természetesen mi is folyamatosan nézzük az akvizíciós lehetőségeket, és vizsgáljuk az optimális belépési pontokat. Ugyanakkor a tőzsdén lévő Opus Global Nyrt. leányvállalata vagyunk, ezért bennfentes információnak minősülne bármilyen egzakt válasz, ami befolyásolhatná a részvényárfolyamot. Az nyilvánvaló, hogy mind az ingatlanpiac, mind a turisztikai szektor változásban van, és mindig vannak lehetőségek.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?