Őrülten kevés szavazatszámlálót delegáltak a pártok, megint nem lesz minden szavazókörben ellenzéki küldött is

  • narancs.hu
  • 2019. május 14.

Belpol

Pedig ez elég fontos garancia lehetne...

Egyelőre nagyon kevés delegáltat jelentettek be a szavazatszámláló bizottságokba az EP-választáson listát állító pártok – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Az EP-választáson listát állító pártok a több mint tízezer hazai szavazókörbe két-két tagot küldhetnek, a listát állító kilenc párt tehát összesen mintegy 185 ezer delegáltat jelenthet be május 17-én 16 óráig.

Pálffy Ilona közölte, a hétfői adatok szerint mindössze 1200-1500 delegáltat jelentettek be a pártok, holott ez nagyon fontos garancia lenne.

Nem küld megfigyelőket az EBESZ a magyarországi EP-választásra

Hiába kérték korábban az ellenzéki politikusok a részvételt. A Népszava információi szerint nem vesznek részt a jövő vasárnapi magyarországi EP-választáson az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői. Ez azért meglepő - emlékeztet a lap -, mert magyar európai parlamenti képviselők még februárban épp az EBESZ részvételét kérték.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.