Oszkó szerint Márki-Zay a saját karakterét gyilkolja

  • narancs.hu
  • 2021. október 9.

Belpol

„Felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolondnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek.”

„Elvégzi MZP önmaga a karaktergyilkolást, elég csak rendszeresen mikrofont adni a kezébe (...) Nem is kell a korábbi, mondjuk a gyerekbántalmazást propagáló kijelentéseit idézni, elég csak belehallgatni abba, amit nap mint nap beszél, nem kell őt lejáratni, gyorsabban megteszi maga” – írta Márki-Zay Péterről Oszkó Péter üzletember egy Facebookon, kommentben.

A posztoló úgy vélte, a Fidesz kommunikációs stratégiája Márki-Zayyal szemben „nyilván a karaktergyilkolászás lesz”, erre reagált a fenti mondatokkal a Bajnai-kormány pénzügyminisztere (2009. április 16-tól 2010. május 29-ig), akinek megjegyzését a HVG vette észre

Oszkó magyarázatul megosztotta Juhász Péter interjúját Márki-Zay Péterrel, és idéz belőle. A korábbi pénzügyminisztert nyilvánvalóan a 2010 előtti kormányzásra vonatkozó megjegyzés késztethette arra, hogy kommenteljen. Márki-Zay ugyanis azt állítja az interjúban, „olyan katasztrofális volt a 2010 előtti kormányzás, amely egy valódi kétharmadot adott – egyszer – a Fidesznek. Annyira rossz emlékeket ébreszt. Az, hogy pontosan tudták azt, hogy a 70-30-as szabállyal a kormány-ellenzék, a Fidesz és a baloldal együtt loptak.”

A vásárhelyi polgármester azt is kijelenti, hogy a Fidesz és az MSZP nem számoltatta el egymást, sem 2010-ben, „ de 2002-ben sem, amikor Keller Lászlót azért váltották le, mert el akarta számoltatni a fideszes lopásokat. Vagy éppenséggel 2005-ben, amikor Polt Péter eltűnt volna a közéletből és eltűnt volna az ügyészség környékéről is, akkor maga Gyurcsány Ferenc mentette meg és módosított szabályokat úgy, hogy Polt Péter ott maradhasson felelős vezetői pozícióban az ügyészségen.”

Oszkó narratívája eltér Márki-Zayétól: 

„...Azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé, majd 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyészség vegzálásait, akik minden egyes általam aláírt papírt egyenként nyálaztak végig, amíg belátták, hogy nincs mivel támadniuk, felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolondnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek, és annak még bárki nyilvánosságot ad. Az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy ez az ember nem hogy ilyen interjúkat adhat, de még versenghet is a miniszterelnök-jelöltségért. Ezzel az erővel Budai Gyulát is meg lehetne próbálni eladni az ellenzéki megújulás kulcsfigurájának, nem lenne nagy különbség (ő legalább a gyerekbántalmazást nem próbálta propagálni).”

Az ellenzéki előválasztáson Oszkó Péter Dobrev Klárát támogatja.

A 2010-es átadás-átvételről az egykori pénzügyminiszter ezt nyilatkozta a Magyar Narancsnak:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.