Palkovics belengette, hogy várhatóan augusztus 15. után sem lehetnek majd tömegrendezvények

  • 2020. július 13.

Belpol

A miniszter szerint nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken. Ez a tervezett augusztus 20-i tűzijátékot és a nyár végére tolt fesztiválokat érintheti leginkább.

Lát arra esélyt a kormány, hogy itthon is megnő koronavírus-fertőzöttek esetszáma, mivel a környező országokban is ez a tendencia – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Villággazdaságnak adott interjújában.

A miniszter szerint ha nő a fertőzöttek száma, akkor a korlátozások egy részét vissza kell vezetni, de addig is be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket, mint a távolságtartás, vagy a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön a maszkviselés.

Palkovics azt is közölte, hogy várhatóan nem lazítanak tovább a korlátozásokon, így nem kapnak majd szabad utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak akár, amelyeket már újból engedélyeztek.

Mint ismert, a kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet tartani Magyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket, ez van jelenleg is érvényben.

Gulyás Gergely vasárnap a bejelentését követően azt mondta, hogy a szerdai kormányülésen fognak dönteni az augusztus 20-i programok megtartásáról vagy azok esetleges törléséről. Palkovics közlése érintheti a grandiózusra tervezett ünnepi tűzijátékot, valamint az augusztus második felére eltolt fesztiválokat, például az EFOTT-ot, a Fishing On Orfűt, a Szegedi Ifjúsági Napokat vagy a Kolorádó Fesztivált.

Figyelmébe ajánljuk