Pártot alapít Bencsik János

  • narancs.hu-MTI
  • 2020. december 4.

Belpol

Az új párt neve Polgári Válasz, és "belső iránytűjük a kereszténység tanítása, a nemzeti összetartozás".

Újabb volt jobbikos képviselő alapít politikai szervezetet: a Jobbik-frakcióból idén februárban kilépett Bencsik János pénteken jelentette be, hogy Polgári Válasz néven új politikai mozgalmat indít.

 A független országgyűlési képviselő közleményben azt írta: az új mozgalom a polgári értékek képviseletét tűzi ki célul, amelyeket szerinte sem a Fidesz, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel. Jelezte azt is: semmilyen körülmények között nem fognak közös listán indulni "az elmúlt tíz vagy az azt megelőző nyolc év kormányzásának felelőseivel".

"Azoknak a hangja kívánunk lenni, akiket sem a kormányoldal, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel" - fogalmazott. Bencsik közleményében azt is hozzátette: "Olyan értékek mellett köteleztük el magunkat, mint a hagyomány, a teljesítmény, az önszerveződés, a felelősség és fenntarthatóság.

Belső iránytűnk a kereszténység tanítása, a nemzeti összetartozás,

valamint Magyarország és Európa tudományos, szellemi és kulturális hagyatéka."

Bencsik János idén februárban lépett ki a Jobbik frakciójából, mert "morálisan elfogadhatatlannak, a Jobbik jövőjére nézve végzetesnek" nevezte a párt új elnökének, Jakab Péternek a politikáját.

Nem ő az egyetlen volt-jobbikos, aki idén új pártot alapít: Volner János szeptemberben jelentette be a Volner Párt megalapítását.

Figyelmébe ajánljuk