Pegasus-ügy: Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa beszélt a lehallgatásáról

  • narancs.hu
  • 2021. november 18.

Belpol

Korábban követték is. De a 24.hu-t is kiadó cégét nem adná el, bár voltak kormányközeli megkeresések.

Mint arról mi is beszámoltunk, Varga Zoltánt, a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosát is megfigyelték a Pegasus nevű kémprogrammal. A Forbes-nak adott interjújában Varga erre is reagált:

Forbes.hu: Máshogy kommunikálsz, illetve intézed az ügyeidet, mióta tudod, hogy lehallgatnak?

Varga Zoltán: Nem. Azért nem, mert engem már előtte is lehallgattak. Az, hogy a Pegasussal, ezzel az új technológiával, az meglepett. De régebben is kaptam már jelzéseket, saját magam is megnézettem bizonyos rendszereken az eszközeimet, ezért tudtam, hogy lehallgatnak és követnek.

(...)

Forbes.hu: Továbbra is kapsz ajánlatokat a cégre innen is, onnan is?

Az elmúlt fél évben már nem kaptam, de előtte sokat és intenzíven. Csak kormányzati oldalról, vagy olyan emberektől, akik a kormányzattal üzletelnek. Tehát ma Magyarországon médiát más nem vesz, szerintem külföldi erő nincsen.

Nagyon sok olyan vevő van, aki egyébként kedveskedni akar a kormányzatnak, és adott esetben megvenne valamit, hogy jó fiú legyen. De ezeket az ember nagyjából ismeri. Én most már nagyon sok éve mondom, hogy a Central nem eladó. Szerintem ez mostanra már átment. Nagyon sok olyan beszélgetésen vagyok túl, ahol gyakorlatilag a tizedik perc után fölálltam és azt mondtam, hogy nincs miről beszélni. Itt nincs eladó termék.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk