Pócs János szerint Brüsszel rosszabb, mint a kommunizmus, de azért busás uniós támogatásokban részesült

  • narancs.hu
  • 2023. június 9.

Belpol

Annyira azért nem rossz az Európai Unió, hogy a pénzeket ne vegye fel a képviselő. 

„Egy dolgot tudnak csak támogatni, egy falu, egy nóta. Lehet háború, lehet migránskérdés, lehet szankció, aki nem ért velük egyet, azt büntetni, kizárni, lehetőleg lefejezni politikailag” – így jellemezte az rtl.hu cikke szerint nemrég az Európai Uniót (EU) Pócs János fideszes országgyűlési képviselő. Azt ecsetelte, hogy ő és Orbán Viktor miniszterelnök is élt a kommunizmusban, és Brüsszel most rosszabb, mint a kommunizmus, nagyobb a diktatúra.

A lap megjegyzi, hogy az EU olyanokat is támogat, akik „nem értenek vele egyet”, így például Pócs Jánost és családját. Ugyanis az Európai Mezőgazdaság Garanciaalapjából idén kisebb összegeket ítéltek meg a képviselőnek, de 2018-ban 41,4 millió forintot kapott a jászapáti Gazda Farm megújítására. 

 
Pócs János, a Fidesz képviselője kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 8-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

A fiának, ifjabb Pócs Jánosnak is besegített az Európai Unió. 2018-ban derült ki, hogy a jászapáti alpolgármestereként politizáló ifjabb Pócs 42 milliót nyert „Turisztikai diverzifikáció ifj. Pócs János gazdaságában” című pályázatával. A támogatásokat listázó oldal tanúsága szerint Pócs lányának, Tari-Pócs Mónikának 2019-ben 7,9, idén pedig csaknem 3 millió forintot ítéltek meg a Vidékfejlesztési Program keretében. A Gazda Farmon működő falatozó fejlesztésére Tari-Pócs Mónikának a GINOP-programból jutott segítség, 70 százalékos uniós intenzitással. Csaknem 10 millió forintot ítéltek meg neki 2021-ben. 

„Köszönöm a megkeresést, a jelzett kérdések adatai nyilvánosak, javaslom, használják bizalommal. Mindemellett szeretném azt is tisztelettel megjegyezni, hogy az említett projekteket úgy a hazai, mint az EU-s hatóságok személyes jelenléttel leellenőrizték, és mindent rendben találtak” – reagálta Pócs János az rtl.hu megkeresésére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk