Rákérdezték Poltnál, ki meri-e mondani, hogy Rogán

  • narancs.hu
  • 2024. április 15.

Belpol

Ha már az ügyészség nem meri. 

Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője azt kérte Polt Péter lefőbb ügyésztől hétfőn a parlamentben, mondja ki, kicsoda Tóni, Barbara és Ádám, akinek a neve szerepel a Völner-Schadl-ügy lehallgatási jegyzőkönyvében. „Egyáltalán, ki meri mondani azt, hogy Rogán? Vagy a propagandaminisztertől is félnie kell a legfőbb ügyésznek? Ő az, akit nem nevezünk nevén?” – kérdezte a képviselő a hvg.hu beszámolója szerint. 

Mint ismert, Rogán Antal feleségét, Rogán Barbarának hívják, a kabinetfőnökét pedig Nagy Ádámnak. Fürcht Pál főügyész pár hete azt monta sajtótájékoztatón, hogy „terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, ki az a Tóni, Barbara és Ádám – de igen, tudjuk, hogy kik. Azok, akikről önök is tudnak”. Ám később nem mondta ki az említettek teljes nevét. 

Fekete-Győr az iránt is érdeklődött, van-e olyan, Rogán Antalt és nejét, illetve Nagy Ádámot érintő tény, amely nem került a vádiratba. Hozzátette, a bíróság az ügyészségi iratok alapján jár el, és ami csak az ügyészek fejében létezik, az nem lesz a büntetőügy része. „Tervezik-e tanúként kihallgatni az ügy főszereplőit, Rogán Antalt, Orbán Viktort és a legfőbb ügyészt a Magyar Péter hangfelvételén elhangzó súlyos állítások kivizsgálása érdekében?” – kérdezte. 

 
Polt Péter legfőbb ügyész kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 15-én.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 

Polt Péter legfőbb ügyész szerint a képviselő összekever két ügyet. A Völner–Schadl-ügyben a nyomozás lezárult, az ügyészség benyújtotta a vádiratot. A képviselő által említett személyek a nyomozásban sem terheltként, sem tanúként nem szerepelnek, ezért az ügyről tartott sajtótájékoztatón úgy említették őket, ahogy a lehallgatási anyagban is szerepelnek, a keresztnevükön – magyarázta. Kijelentette, a vádirat „minden olyan tényt tartalmaz, ami bizonyítékul szolgál, és alkalmas lehet bűncselekmény megállapítására”.

A másik ügyről (tehát arról, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint Rogánék kihúzatták magukat a Völner-Schadl-ügy irataiból) azt mondta, ott vizsgálat van folyamatban. Polt Péter visszautasította, hogy a képviselő „minden alap nélkül az ügyészek tisztességét kétségbe vonta”, ugyanis „az ügyészség ezekben az ügyekben is törvényesen, pártatlanul és magas színvonalon dolgozik” – mondta Polt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk