Reggelre már több mint 27 ezren írták alá a felhatalmazási törvény elleni petíciót

  • narancs.hu
  • 2020. március 23.

Belpol

"Nagy a veszélye, hogy a kormány a saját hatalmának véglegesítésére akarja felhasználni a veszélyhelyzetet" – írják.

Vasárnap indított online petíciót több jogász, civil illetve közéleti személyiség a hétfőn parlament elé kerülő felhatalmazási törvény ellen. A kevesebb mint egy napja az aHang.hu-n elérhető tiltakozást ma reggelig 27 315-en írták alá.

A petíció kezdeményezői szerint szükséges a benyújtott törvény elleni tiltakozás, ugyanis:

"a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja azt, hogy a magyar kormány kezébe olyan felhatalmazást adjon a parlament, amivel korlátlan ideig bármilyen tárgykörben jogot alkothat".

Petíciót indítottak a felhatalmazási törvény ellen

„Nagy a veszélye, hogy a kormány a saját hatalmának véglegesítésére akarja felhasználni a veszélyhelyzetet". Petíciót indított több jogász, civil, közéleti személyiség az aHang.hu-n tiltakozásul a hétfőn a parlament elé kerülő felhatalmazási törvény ellen, amely többek között azt engedélyezné, hogy a kormány határozatlan ideig egyes törvények alkalmazását felfüggeszti, és rendkívüli intézkedéseket hozhat - írja az Index.

A petíció kezdeményezői között volt ombudsman is szerepel, vasárnap pedig a Társadalom a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesty International Magyarország, valamint az Eötvös Károly Intézet közleményben tiltakozott a felhatalmazási törvény ellen.

Nyugtassa magát Naranccsal a kényszerű otthonlét idején!

Továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk! Járjunk együtt a dolgok végére! Kedves olvasóink, vészhelyzet van, s ilyenkor mindennél fontosabb a tisztánlátás. Ezért jó szívvel javasoljuk, hogy továbbra se érjék be a napi hírek özönével, hanem pillantsanak mögéjük! S tegyék ezt velünk!

Figyelmébe ajánljuk