Rendeletben szünteti meg a kormány a 20 milliósnál nagyobb ügyvédi szerződéseket

  • narancs.hu
  • 2022. október 20.

Belpol

Amiket kormányzati szervek vagy állami cégek kötöttek ügyvédi irodákkal. Spórolás van.

Rendeletben mondja fel a kormány az évi bruttó 20 millió forintnál nagyobb szerződéseket, amiket kormányzati szervek vagy állami cégek kötöttek ügyvédi irodákkal. A döntés a szeptember 6-a előtt kötött szerződésekre vonatkozik, mert azóta csak miniszteri jóváhagyással állapodhattak meg ekkora összegről.

A döntést az orosz-ukrán háború előre nem látható gazdasági következményeivel és az államháztartás védelmével indokolják.

De nem kell megszüntetni azokat a szerződéseket, amelyeknél a szolgáltatást nem Magyarországon teljesítik, és amelyeknél "a szolgáltatást uniós értékhatárt elérő felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenység keretében, a közbeszerzésekről szóló törvény szabályai szerint nyújtják".

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.