Rendőrt hívtak a Telex munkatársaira Szijjártó Péter kalocsai lakossági fórumán

  • narancs.hu
  • 2024. május 24.

Belpol

Hipp-hopp műveleti terület lett abból a pár négyzetméterből, ahol Szijjártó az autójához sétált, nehogy kérdezni lehessen a külügyminisztertől.

Szijjártó Péter külügyminiszter Kalocsán tartott nyilvánosan meghirdetett lakossági fórumot, a Telex viszont azzal szembesült a helyszínen, hogy az esemény nem sajtónyilvános. Míg más stábokat beengedtek, de a hírportál kameráját és riporterét annak ellenére sem, hogy a bejáratnál regisztráltak.

Ezt követően a regisztrációs pultnál már azt mondták a lap munkatársainak, hogy "nem lehet fényképezni, mert ez nem egy sajtónyilvános esemény". A biztonság kedvéért még a KDNP-s és fideszes kis zászlókat is megfordították, hogy ne látszódjanak a felvételeken.

Emiatt a parkolóban vártak tovább Szijjártó Péterre az újság munkatársai, akikre végül is kihívták a rendőröket. A rendőrség azt közölte a médiamunkásokkal, hogy lezárták a területet a "delegáció biztonságos működése érdekében". Ezután

egy magát századosnak nevező ember lépett oda hozzájuk, és arra kérte a rendőröket, ellenőrizzék le a portál kamerájának gyártási számát, hogy nem-e körözik, majd még igazoltatták is a lap munkatársait.

A lap munkatársa így csak távolról kiabálva tudta megkérdezni Szijjártót, igaz-e, hogy "orosz nyomásra verték szét a magyar kibervédelmet". A külügyminiszter csak annyit reagált, nagyon szívesen válaszolna, de várják a következő helyszínen.

A lap videójában felidézi, hogy Frés Ferenc, aki 2011 és 2015 között volt a Nemzeti Biztonsági Felügyelet kibervédelmi vezetője, egy nyilvános konferencián 2015-ben arról beszélt, hogy "Magyarországon orosz nyomásra verték szét a kibervédelmet".

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, azért nevezték kampányhazugságnak 2022-ben a Direkt36 cikkét az orosz hekkertámadásokról, mert nem igaz, hogy a külügy rendszere súlyosan kompromittálódott volna. Szerinte hekkertámadások rendszeresen történnek, erről a támadásról viszont azt a tájékoztatást kapta, hogy bizalmas adatok nem kerültek külföldi kézbe, így az eset nem lógott ki a hasonló kísérletek sorából.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk