Rendőrt hívtak a Telex munkatársaira Szijjártó Péter kalocsai lakossági fórumán

  • narancs.hu
  • 2024. május 24.

Belpol

Hipp-hopp műveleti terület lett abból a pár négyzetméterből, ahol Szijjártó az autójához sétált, nehogy kérdezni lehessen a külügyminisztertől.

Szijjártó Péter külügyminiszter Kalocsán tartott nyilvánosan meghirdetett lakossági fórumot, a Telex viszont azzal szembesült a helyszínen, hogy az esemény nem sajtónyilvános. Míg más stábokat beengedtek, de a hírportál kameráját és riporterét annak ellenére sem, hogy a bejáratnál regisztráltak.

Ezt követően a regisztrációs pultnál már azt mondták a lap munkatársainak, hogy "nem lehet fényképezni, mert ez nem egy sajtónyilvános esemény". A biztonság kedvéért még a KDNP-s és fideszes kis zászlókat is megfordították, hogy ne látszódjanak a felvételeken.

Emiatt a parkolóban vártak tovább Szijjártó Péterre az újság munkatársai, akikre végül is kihívták a rendőröket. A rendőrség azt közölte a médiamunkásokkal, hogy lezárták a területet a "delegáció biztonságos működése érdekében". Ezután

egy magát századosnak nevező ember lépett oda hozzájuk, és arra kérte a rendőröket, ellenőrizzék le a portál kamerájának gyártási számát, hogy nem-e körözik, majd még igazoltatták is a lap munkatársait.

A lap munkatársa így csak távolról kiabálva tudta megkérdezni Szijjártót, igaz-e, hogy "orosz nyomásra verték szét a magyar kibervédelmet". A külügyminiszter csak annyit reagált, nagyon szívesen válaszolna, de várják a következő helyszínen.

A lap videójában felidézi, hogy Frés Ferenc, aki 2011 és 2015 között volt a Nemzeti Biztonsági Felügyelet kibervédelmi vezetője, egy nyilvános konferencián 2015-ben arról beszélt, hogy "Magyarországon orosz nyomásra verték szét a kibervédelmet".

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, azért nevezték kampányhazugságnak 2022-ben a Direkt36 cikkét az orosz hekkertámadásokról, mert nem igaz, hogy a külügy rendszere súlyosan kompromittálódott volna. Szerinte hekkertámadások rendszeresen történnek, erről a támadásról viszont azt a tájékoztatást kapta, hogy bizalmas adatok nem kerültek külföldi kézbe, így az eset nem lógott ki a hasonló kísérletek sorából.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.