Republikon: Márciusról áprilisra 6 százalékkal nőtt a Fidesz támogatottsága

  • narancs.hu
  • 2022. május 12.

Belpol

A pártválasztók körében. Az ellenzék pedig gyengült.

Az újabb Fidesz-kétharmadot eredményező, brutális választási vereséget követően tovább fogy az ellenzéki pártok támogatottsága, miközben ismét jelentősen nőtt a kormányoldal támogatottsága mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében. Ez derül ki a Republikon Intézet áprilisi pártpreferencia-kutatásából, amit a Telex közölt csütörtökön reggel.

Mint írják, áprilisban 43 százalékon állt a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében. A DK volt a legnépszerűbb ellenzéki párt, 10 százalékos támogatottsággal bírt, a Momentum a teljes népesség körében 7, a Jobbik 5, az MSZP 4 százalékon álltak. A Párbeszéd és a Mi Hazánk támogatottsága a teljes népesség körében 3-3 százalék volt, míg az LMP 2 százalékon, az MKKP 1 százalékon álltak.

A pártválasztók körében áprilisban a Fidesz-KDNP támogatottsága 55 százalék volt, ami jelentős növekedést jelent a márciusi 49 százalékhoz képest.

Márciusban a Republikon 46 százalékot mért az Egységben Magyarországért esetében a pártválasztók körében.

Most azonban az ellenzék tovább gyengült: a DK 12, a Momentum 9 százalékon; a Jobbik 6, az MSZP 5 százalékon állt. A Párbeszéd és Mi Hazánk 4-4 százalékos támogatottsággal bírtak a pártválasztók körében, az LMP-nek 3, az MKKP-nek pedig 2 százalékos volt a támogatottsága, írják.

A Republikon elemzése felhívja a figyelmet, hogy a bizonytalanok aránya magasabb, mint a választásokat megelőzően, jelenleg 22 százalék. Az adatokból az látszik, hogy a választások után a pártok támogatottsága nagyjából megfelel a parlamenti arányoknak és a választási eredményeknek, a bizonytalanok arányának növekedése azt mutatja, hogy a csalódott ellenzéki szavazók egy része nem tud besorolni a pártok mögé az április harmadikai szereplés után.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.