Sokkal fiatalabbak a Tisza-szavazók, mint a Fidesz-hívek

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 18.

Belpol

Június óta szinte minden társadalmi csoportban nőtt a Tisza Párt támogatottsága.

Hiába nyer a Fidesz, az országban többségben vannak azok, akik kormányváltást akarnak – derül ki a Medián közvéleménykutatásából, ami a hvg.hu-n jelent meg. Közben romlott a közhangulat is, és csak minden negyedik ember érzi úgy, hogy jó irányba mennek a dolgok. A kétharmados többség rossz iránynak tartja, ami az országban történik.

A párt nélküli bizonytalan szavazók körében csak 55 százalék azok aránya, akik változást akarnak, így történhetett meg, hogy a Fidesz megnyerte a 2024-es EP-választást.

Ez az a Medián-kutatás, amiből kiderült, hogy a Tisza már csak 5 százalékpontra van a Fidesztől a szavazókorú népesség körében.

Magyar Péter pártjának szavazói elkötelezettebbek: szemben a Fidesz 83 százalékos mutatójával, 90 százalékuk elmenne voksolni, ha most vasárnap lennének a választások. A kutatásból az is kiderült, hogy a Tisza támogatói átlagosan 11 évvel fiatalabbak, ugyanajkkor nyerő helyzetben vannak az 50 évesnél fiatalabbak körében. Ez annyiban változást jelent, hogy az ellenzéki pártok eddig legfeljebb a 40 év alattiak körében tudott némi előnyt felmutatni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk