Rögtön az indulás után le kellett állítani két órára az előválasztást

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 18.

Belpol

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint a szervezőket is meglepte a váratlanul nagy részvétel. 

Közleményt adott ki az Országos Előválasztási Bizottság, amelyben arról írtak, hogy rögtön az indulás után két órára fel kellett függeszteni a szavazást. 

Az ellenzéki előválasztás szombat reggel 9-kor kezdődött, a szavazópontok listáját itt lehet böngészni

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint viszont "minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók", ami "a magyar demokrácia fontos sikere", ugyanakkor

"a szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére".

Ezért aztán "a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében" két órára rögtön fel is függesztették a szavazást, a közlemény szerint "ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére".

A bizottság mindenkit arra kér, hogy szombaton 12.00 után térjenek vissza az urnákhoz, a leállás során kiesett időt pedig a szavazás hete alatt fogják pótolni. 

A szombathelyi ugytudjuk.hu arról ír, a probléma az, hogy az élesben még soha nem használt informatikai rendszer már a péntek éjjeli tesztelés során bemondta az unalmast, és bár szombat reggel sikerült elindítani, idővel ismét leállt. 

Olvassák el cikkünket az előválasztásról itt: 

További cikkeinket a témában itt találják

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!