Rögtön az indulás után le kellett állítani két órára az előválasztást

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 18.

Belpol

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint a szervezőket is meglepte a váratlanul nagy részvétel. 

Közleményt adott ki az Országos Előválasztási Bizottság, amelyben arról írtak, hogy rögtön az indulás után két órára fel kellett függeszteni a szavazást. 

Az ellenzéki előválasztás szombat reggel 9-kor kezdődött, a szavazópontok listáját itt lehet böngészni

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint viszont "minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók", ami "a magyar demokrácia fontos sikere", ugyanakkor

"a szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére".

Ezért aztán "a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében" két órára rögtön fel is függesztették a szavazást, a közlemény szerint "ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére".

A bizottság mindenkit arra kér, hogy szombaton 12.00 után térjenek vissza az urnákhoz, a leállás során kiesett időt pedig a szavazás hete alatt fogják pótolni. 

A szombathelyi ugytudjuk.hu arról ír, a probléma az, hogy az élesben még soha nem használt informatikai rendszer már a péntek éjjeli tesztelés során bemondta az unalmast, és bár szombat reggel sikerült elindítani, idővel ismét leállt. 

Olvassák el cikkünket az előválasztásról itt: 

További cikkeinket a témában itt találják

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.