Róna Péter szakít az LMP-vel, mert a párt elindult az orbáni úton

  • narancs.hu
  • 2018. május 30.

Belpol

Döntését levélben hozta a párt tudtára, választ nem kapott.

Róna Péter közgazdász, az LMP volt programírója és pártalapítványa, az Ökopolisz korábbi kuratóriumi elnöke kedd este a Klubrádióban arról beszélt, hogy nem támogatja tovább az LMP-t. Szerinte a párt elindult az „orbáni úton”, amikor szabályainak alkalmazását hatalmi megfontolásoknak rendelte alá.

false

Az elmúlt időszakban az LMP-ben folyó eljárások olyan természetűek, amik megkérdőjelezik az LMP létjogosultságát. Róna szerint Hadházy kétéves eltiltása jogszerűtlen és értelmetlen döntés volt, ugyanis Hadházy „semmiféle szabályt nem szegett meg, szorgalmazta az összefogást és az esetleges visszalépéseket, ehhez természetesen joga volt. Semmiféle olyan tárgyalásokba nem bocsátkozott, amik korábbi határozatokkal ellentétesek lettek volna”.

Róna arról is beszélt, hogy a párt szellemi tartalma elsekélyesedett, kiüresedett, és bár nézetei nem közelítenek a Fideszéhez, a párt hatalomtechnikája igen. „Folyamatban van egy hatalmi koncentráció, ugye az egész elnökséget lecserélték, kivéve Szél Bernadettet. Feladják az eddigi struktúrákat, és egy teljesen másfajta szerkezet felé haladnak, ami sokkal jobban hasonlít a Fidesz hatalmi szerkezetéhez” – mondta Róna.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.