Sára Botondot indítja a Fidesz Józsefvárosban

  • narancs.hu
  • 2021. december 8.

Belpol

Jámbor András lesz az ellenfele.

"Ma hivatalosan is országgyűlési képviselőjelöltnek választottak a Józsefvárosi és Ferencvárosi Fidesz Szervezetek. Köszönöm a megtisztelő bizalmat! Ahogy eddig, úgy a jövőben is minden erőmmel a két kerületben élőkért fogok dolgozni. Közösen meg fogjuk védeni országunk és gyermekeink biztonságát, és minden eddig elért eredményt, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!" - ezt Sára Botond írta Facebook-oldalán kedden este.

Így biztossá vált, hogy a politikus, aki jelenleg Budapest kormánymegbízottja, lesz a Fidesz jelöltje a Budapest 6. választókerületben. Ott, ahol az ellenzéki összefogás jelöltje Jámbor András újságíró, a Mérce alapítója lesz, így Jábor-Sára összecsapásra kell számítani.

Ebben a körzetben 2018-ban Kocsis Máté nyert, Sára Botond pedig átvette tőle a polgármesterséget, ami viszont nem tartott sokáig, 2019-ben ugyanis Pikó András nyert az önkormányzati választáson, kiütve ezzel Sárát a pozíciójából. Ráadásul Sára Botond önkormányzati képviselő-jelöltként is indult 2019 őszén és ott is kikapott, Szarvas Koppány Bendegúztól. A vereségek ellenére a kompenzációs listáról bekerülhetett volna a helyi önkormányzatba, de arról lemondott és így neveték ki kormánymegbízottnak.

Ahogy a Telex írja: Sára úgy indul a választáson, hogy a fővárosi kormányhivatal vezetőjeként jelenleg a józsefvárosi önkormányzat törvényességi működését is ellenőrzi. A jogszabályok szerint nem összeférhetetlen a két pozíció, de az majd csak a kampányban derül ki, hogy politikailag felhasználja-e valamilyen módon a Fidesz. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk