Sargentini fizikai erőszaktól tart, ezért nem jön Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2019. január 25.

Belpol

„Ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet” – mondta a képviselő.

A Magyar Hangnak adott interjút Judith Sargentini holland EP-képviselő, aki az elmúlt hónapokban a magyar kormány új ellensége lett. A hetilap rövid ízelítőt osztott meg online felületén a beszélgetésből, mi most ebből idézzük a legérdekesebb részeket.

Sargentini arról, hogy miért nem tervez Magyarországra jönni:

„Jelenleg nem tervezek Magyarországra menni, úgyhogy engem ez most éppen nem befolyásol. Abban azonban biztos vagyok, ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet – annak következtében, amit a kormány terjeszt rólam. Ez akár fizikai erőszakban is megjelenhet.”

A tüntetésekről:

„Akik nem látták közelről az eseményeket, mert például vidéken élnek, ahol csak kormányközeli napilapokhoz jutnak, azok nem szerezhettek teljes képet arról, mi történt ezen a tüntetésen.”

Arról, hogy mit kell tennie az EU-nak:

„Közben az Európai Néppárt is csendben maradt a Fidesz néppárti tagságával kapcsolatban. Az Európai Parlament kétharmada nagyon egyértelmű jelzést küldött a tanácsnak: fel kell lépni a magyar demokrácia eróziójával szemben. A magyar polgárok megérdemlik a jó kormányzást.”

Figyelmébe ajánljuk