Schadl György influenza elleni oltást is intézett Völner Pálnak

  • narancs.hu
  • 2023. február 7.

Belpol

Pedig nem lett volna jogosult rá.

Újabb részletek szivárogtak ki a végrehajtói kar elnöke ellen folyó korrupciós ügy nyomozati hanganyagából az RTL híroldalán. Ebből az is kiderül, Völner Pál arra kérte Schadl Györgyöt, segítsen influenza elleni védőoltáshoz jutni. Az államtitkár 2021-ben olyan négykomponensű oltáshoz akart hozzájutni, amit csak a 3 év alattiak, vagy szervátültetett pácienseknek jár. Rögtön tíz adagot kért, a felvételek szerint meg is kapta.

Az influenza elleni oltást Orbán is népszerűsítette 2020-ban, a háromkomponensű változat bárki számára elérhető volt, a négykomponensű azonban csak jóval kisebb mennyiségben állt rendelkezésre.

A nyomozati anyagból nem derül ki, hogy az államtitkár fizetett-e az oltóanyagért, de az igen, hogy néhány nappal később megkapta. „Figyelj csak, köszönöm szépen a csomagot! Tegnap már meg is szúrtak, úgyhogy túl vagyok rajta” – hálálkodott Schadlnek Völner.

Ha csak ennyi lenne a baj! Egy másik hangfelvételen Schadl György arra panaszkodott, hogy több száz milliónyi vagyontárgyukat foglalják le a hatóságok, és az is kiderült, öt év alatt legalább 1,61 milliárd forint bevételre tett szert. Máskor az ingatlanvásárlásaival hencegett. Olyan is előfordult, hogy Völner és Schadl "jó miniszter asszonnyal" szerveztek találkozót.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk