Schmidt Mária a Terror Háza Múzeumban fogadta az amerikai nagykövetet

  • narancs.hu
  • 2023. április 25.

Belpol

David Pressman elismerően nyilatkozott a múzeumról. 

„Köszönöm David Pressman nagykövet úrnak, hogy ellátogatott a Terror Háza Múzeumba és elismerően írt a kiállításról” – írja a Facebookon Schmidt Mária főigazgató. Bejegyzése szerint David Pressman azt írta, hogy „Az önkényuralom veszélyeit dokumentáló nagyhatású múzeum. Köszönöm, hogy itt lehettem”. 

David Pressman az elmúlt hetekben többször is a hírekbe került, egyfelől azért mert széderestre invitálta Gyöngyösi Mártont, a Jobbik elnökét. 

Pressman jelentette be továbbá a közelmúltban, hogy az Amerikai Egyesült Államok szankciós listájára került fel egy magyar állampolgár, méghozzá Lászlóczki Imre, a Nemzetközi Beruházási Bank alelnöke. Ezt követően nem sokkal a kormány arról döntött, hogy kilép a pénzintézetből. 

Orbán Viktor nagy nyilvánosság előtt beszélt az amerikai-magyar viszonyról még februárban, mely romlott az elmúlt időszakban. Szavaiból az derül ki, hogy ezt az amerikaiak szúrták el. Emlékeztetett, először André Goodfriend volt a budapesti nagykövet. „Akkor jól manővereztünk, a számításunk bevált, Donald Trump képében megjelentek a felmentő csapatok, szerencsére nem itt. Azóta sok víz lefolyt a Potomacen.” A miniszterelnök szerint Joe Biden jelenlegi elnök Présembert (David Pressmant) küldte nagykövetnek, nyilvánvalóan azért, hogy „bármi áron, de préselje bele a magyarokat a háborús táborba. Jó ez így, a humor átsegítheti a barátságot a nehezebb időkben. De oda nem kéne eljutni, hogy legközelebb valami Puccini nevű embert küldjenek” – mondta a kormányfő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk