Schmidt Mária nem tudja értelmezni az előválasztást

  • narancs.hu
  • 2021. október 17.

Belpol

"Nem értem, ami történik" - nyilatkozta a Terror Háza főigazgatója.

Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója a Spirit FM műsorában beszélt az ellenzéki előválasztásról, ami szerinte megmutatta, hogy az ellenzék "a parlamentáris demokrácia felszámolására törekszik".

Az atv.hu összefoglalója szerint Schmidt azt mondta, "a parlamentáris demokráciának az a lényege, hogy a legitimitás a választópolgárok kezében van, pártokra, listákra szavazna, meg egyéni jelöltekre, ez alapján alakulnak a parlamenti mandátumok. Ezt követően az ország minden tisztségviselőjét -köztársasági elnököt, miniszterelnököt, legfőbb ügyészt - a parlament választja meg."

Márki-Zay Péter váratlan előretöréséről így nyilatkozott: "Nem értem, ami történik. Az én olvasatomban ez arról szólt, hogy hat párt megállapodott egy közös programban, felosztották a választókerületeket, és a közös miniszterelnök-jelölt személyét majd kiválasztják előválasztáson, Az, hogy ez a hat párt hagyta magát meghekkelni egy olyan külső ember által, aki egyébként ebben a megállapodásban nem vett részt, nem finanszírozója ennek az egész előválasztásnak, értelmezhetetlen számomra."

Márki-Zayról azt is mondta, hogy egy fekete lyuk számára, nem tudja, honnan jön, mi a programja és honnan van pénze. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk