Semmi nyoma a Fidesz választási programjának, és még azt sem árulják el, létezik-e ilyen

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. febr. 18., 06:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Megint nem tudhatják meg az emberek, hogy mire készülnek Orbánék.

Tegnap hivatalosan is elindult a 2018-as választási kampány, ami azt is jelenti, hogy az elkövetkezendő hetekben valószínűleg több aktivistával lehet találkozni az utcákon, a jelöltek megkezdik az aláírásgyűjtést, és minden párt úgy igyekszik eljuttatni a választókhoz az üzenetét, ahogy csak tudja. Ilyenkor szokás átböngészni a pártok választási programját, és megnézni, hogy mégis mire lehet számítani tőlük, ha nyernek a választásokon. Ezeket a programokat persze nem mindig tartják be a pártok, de a későbbiekben számon lehet rajtuk kérni a vállalásaikat.

Az ellenzéki pártok igen eminensek e téren: szinte az összes párt honlapja nagyban hirdeti a választási programot, bár a Jobbiknál csak a 2014-es programot találjuk meg-Persze Vona Gábor pártja is bejelentett egy 18 pontból álló vállalási csomagot, ami tulajdonképpen programnak is megfeleltethető. Aki azonban a Fidesz választási programjára kíváncsi, biztosan gondban lesz. A párt hivatalos honlapján se híre, se hamva választási programnak, a feltöltött dokumentumok között semmiféle programot nem találni. De a Fidesz hivatalos Facebook-oldalán is hiába keresi a választási programot az ember, arra ott sem fog rálelni.

Programnak nincs nyolma

Programnak nincs nyoma

 

Írtam hát egy rövid e-mailt a párt sajtóosztályának, hogy megkérdezzem, van-e az idei választásokra vonatkozó programjuk. Csak egy rövid, eldöntendő kérdést tettem fel, amit még szerdán küldtem el. Válasz sajnos nem jött, így megpróbálkoztam péntek este is, hátha nagyobb szerencsével járok. Ám hiába vártam a válaszra, egyelőre nem kaptam. Program viszont azóta sem került fel a Fidesz honlapjára.

A pénteki próbálkozás

A pénteki próbálkozás

 

Ezen egyébként nem kell annyira meglepődni: a kormánypártnak már 2014-ben sem volt semmilyen programja, akkor egyszerűen azt mondták, az ő programjuk annyi, hogy „folytatják”. Sőt, ezt maga Orbán jelentette ki, aki mindössze annyit írt a Facebookján, hogy „én most itt csalódást fogok okozni Önöknek, mert a mi programunk egyetlen szóban foglalható össze, s ez úgy hangzik: folytatjuk. Szerényebben fogalmazva két szóban foglalható össze: folytatni szeretnénk.”

Amikor tavaly a Magyar Nemzet megkérdezte Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét, hogy idén lesz-e programjuk, a miniszter azt mondta, hogy szerinte „mindig minden fontos kérdésben előre elmondtuk a véleményünket, és a választók annak alapján tudnak ítélni, hogy az elmúlt 8 esztendőben a kormányzat milyen eredményeket ért el például a munkahely-teremtés vagy adócsökkentés területén”.

A Wikipédia sem tud róla

A Wikipédia sem tud róla

 

Ezek alapján tehát teljesen felesleges programra várni, egészen biztosnak tűnik, hogy a Fidesz az idei választásoknak is program nélkül megy neki.

Borítókép (MTI/Koszticsák Szilárd): Orbán Viktor és a Fidesz vezetése a párt tisztújító kongresszusán

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. febr. 18., 06:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  BEKAP
  2018. február 20., kedd 08:56
  A Fidesz "választási programjához": amikor anno megkérdezték Mussolinit, mi a választási programja, annyit felelt: hatalomra kerülni. Amikor hatalomra került, megkérdezték, most mi a program? A válasz: hatalomban maradni. Kérdésem: mi is FIDESZ választási programja, megalakulása óta, és jelenleg? A válasz:........
 2. 8
  rworse
  2018. február 18., 22:23
  Gera Márton!

  (:

  Tisztelt Sajtóosztály
 3. 7
  naki
  2018. február 18., 20:24
  A Fidesz egy bűnszövetkezet. Választási programja pártoknak szokott lenni.
 4. 6
  tiszapolgári
  2018. február 18., 14:07
  Tisztelt Sajtóosztály!

  ;)

  Tisztelettel,

  Gera Márton
 5. 5
  rworse
  2018. február 18., 13:38
  4

  Igen, akkor válaszoltak volna, - bár levélben elég nenéz összekacsintást küldeni.
 6. 4
  tiszapolgári
  2018. február 18., 10:04
  Gera Márton egy kicsit udvariasabb levelet is írhatott volna. Például: „Elnézést, hogy levelemmel zavarom…”, „Remélem, levelem jó egészségben találja Kedves Mindannyiukat…” „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”, „Legalább mi, narancs színűek tartsunk össze” stb.
  És akkor biztosan válaszoltak volna.
 7. 3
  Cyrano
  2018. február 18., 08:30
  https://68.media.tumblr.com/d89eb6e1b1e896b66b66f10f480e9333/tumblr_p4awm8dGSA1s4ew3vo1_1280.jpg
 8. 2
  rworse
  2018. február 18., 07:46
  fo j tatjuk
 9. 1
  yoyo
  2018. február 18., 07:45
  Jelenleg a pártprogramok érdekelnek a legkevésbé. És ezek közt is utolsó helyen a fideszé, pedig ugye a legvalószínűbb, hogy az ő verziójuk kerül mérlegre a következő ciklusban.
  Azt nem feltételezem, hogy a választások után önvizsgálatot fognak tartani, hatalmas plakátkampányt indítani Go Soros! címmel, leváltják Poltot, az új főügyész pedig kérlelhetetlen számonkéréseket indít a gyanús ügyekben.
  Ami valószínűbb, minden erejükkel azon lesznek, hogy a tőlük független médiakontrollt legyengítsék, hogy fenntartsák a külső-belső ellenségparát, tovább sakkozzanak a különböző társadalmi csoportokkal (ígéretekkel, befenyítésekkel). És a külpolitikában pedig mindenféle gátlástalan játszmákkal próbálva lehetőségekhez, forrásokhoz jutni.
  A hivatalos verzió a kisvasúthálózat világszínvonalúvá tételéről, meg a közép-európai atomhatalommá válásról miért érdekelne.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra