Semmi nyoma a Fidesz választási programjának, és még azt sem árulják el, létezik-e ilyen

  • Gera Márton
  • 2018. február 18.

Belpol

Megint nem tudhatják meg az emberek, hogy mire készülnek Orbánék.

Tegnap hivatalosan is elindult a 2018-as választási kampány, ami azt is jelenti, hogy az elkövetkezendő hetekben valószínűleg több aktivistával lehet találkozni az utcákon, a jelöltek megkezdik az aláírásgyűjtést, és minden párt úgy igyekszik eljuttatni a választókhoz az üzenetét, ahogy csak tudja. Ilyenkor szokás átböngészni a pártok választási programját, és megnézni, hogy mégis mire lehet számítani tőlük, ha nyernek a választásokon. Ezeket a programokat persze nem mindig tartják be a pártok, de a későbbiekben számon lehet rajtuk kérni a vállalásaikat.

Az ellenzéki pártok igen eminensek e téren: szinte az összes párt honlapja nagyban hirdeti a választási programot, bár a Jobbiknál csak a 2014-es programot találjuk meg-Persze Vona Gábor pártja is bejelentett egy 18 pontból álló vállalási csomagot, ami tulajdonképpen programnak is megfeleltethető. Aki azonban a Fidesz választási programjára kíváncsi, biztosan gondban lesz. A párt hivatalos honlapján se híre, se hamva választási programnak, a feltöltött dokumentumok között semmiféle programot nem találni. De a Fidesz hivatalos Facebook-oldalán is hiába keresi a választási programot az ember, arra ott sem fog rálelni.

Programnak nincs nyolma

Programnak nincs nyoma

 

Írtam hát egy rövid e-mailt a párt sajtóosztályának, hogy megkérdezzem, van-e az idei választásokra vonatkozó programjuk. Csak egy rövid, eldöntendő kérdést tettem fel, amit még szerdán küldtem el. Válasz sajnos nem jött, így megpróbálkoztam péntek este is, hátha nagyobb szerencsével járok. Ám hiába vártam a válaszra, egyelőre nem kaptam. Program viszont azóta sem került fel a Fidesz honlapjára.

A pénteki próbálkozás

A pénteki próbálkozás

 

Ezen egyébként nem kell annyira meglepődni: a kormánypártnak már 2014-ben sem volt semmilyen programja, akkor egyszerűen azt mondták, az ő programjuk annyi, hogy „folytatják”. Sőt, ezt maga Orbán jelentette ki, aki mindössze annyit írt a Facebookján, hogy „én most itt csalódást fogok okozni Önöknek, mert a mi programunk egyetlen szóban foglalható össze, s ez úgy hangzik: folytatjuk. Szerényebben fogalmazva két szóban foglalható össze: folytatni szeretnénk.”

Amikor tavaly a Magyar Nemzet megkérdezte Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét, hogy idén lesz-e programjuk, a miniszter azt mondta, hogy szerinte „mindig minden fontos kérdésben előre elmondtuk a véleményünket, és a választók annak alapján tudnak ítélni, hogy az elmúlt 8 esztendőben a kormányzat milyen eredményeket ért el például a munkahely-teremtés vagy adócsökkentés területén”.

A Wikipédia sem tud róla

A Wikipédia sem tud róla

 

Ezek alapján tehát teljesen felesleges programra várni, egészen biztosnak tűnik, hogy a Fidesz az idei választásoknak is program nélkül megy neki.

Borítókép (MTI/Koszticsák Szilárd): Orbán Viktor és a Fidesz vezetése a párt tisztújító kongresszusán

Neked ajánljuk