Semmire nem emlékszik a Boldog-ügy egyik tanúja

  • narancs.hu
  • 2023. február 3.

Belpol

Berec Zsolt a megyei közgyűlés alelnöke volt, több tárgyaláson is részt vett, viszont semmire nem emlékszik abból, ami ezeken elhangzott. 

Boldog István korábbi országgyűlési képviselő ügyében hallgatták ki Berec Zsoltot egykori megyei közgyűlési alelnököt, amiről a Telex tudósított. 

Az ügyészség szerint Boldog olyan hálózatot irányított a választókerületében, ami előre lejátszotta a településeken zajló pályázatokat. Előre meghatározták, hogy ki csinálja a közbeszerzést, kiket kérnek fel, kik nyernek és kik lesznek a kivitelezők, amiért cserébe pénz csordogált vissza a pályázat győztesétől Boldog Istvánhoz. 

A beszámoló szerint az ország valószínűleg legfeledékenyebb fideszes politikusa Berec Zsolt, ugyanis hiába egyeztetett a terület polgármestereivel a pályázatokról, ezekből a tárgyalásokból semmire nem emlékezett. A bíróság előtt valotta, hogy a feladatai protokollárisak voltak, rossz az arc- és névmemóriája. Egy dologra tisztán emlékezett, hogy egy fontos megbeszélésen ő nem a megbeszélésre figyelt, így nem tudja, mi hangzott el. Azt sem érti, miért hívták el egyáltalán. 

A korábbi közgyűlési alelnök tagja volt a megyei döntéselőkészítő bizottságnak is, ahonnan a közgyűlésre mentek a pályázatok, amelyekről szavaztak. A bíró megkérdezte, hogy voltak-e érdemleges viták a bizottságban, amire azt felelte: „nem emlékszem már, hogy mi volt, hogy ott konkrétan mi volt, nem emlékszem, nagyon távoli, ködös”. 

Egy másik kérdésre is hasonló válasz érkezett. Boldog Istvánnal a polgármesterek Kétpón egyeztettek, a megbeszéleseken a telefonvezetőknek le kellett adniuk a telefonjaikat. Egy 2017-es találkozóval kapcsolatban Berec azt mondta, „én csak vendég voltam, igazából már akkor sem értettem emlékeim szerint, hogy miért vagyok ott, talán szakmai kérdésekre választ tudok adni (…), igazából nem emlékszem ezekre a megbeszélésekre”. 

Az ügyészség hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér az ügyészség Boldogra, akit többek között hivatali vesztegetés elfogadásával vádolnak. Korábban a Magyar Narancs is részletesen foglalkozott a témával. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk