Durva magyarázattal állt elő Simonka a korrupciós ügyeiről

  • narancs.hu
  • 2018. november 27.

Belpol

Embert próbáló megpróbáltatásokról írt Facebook posztot.

Először szólalt meg érdemben meggyanúsítása óta Simonka György fideszes országgyűlési képviselő az őt érintő eljárásról. Facebook posztjában írt az őt ért megpróbáltatásokról.

A politikust, aki ellen komplett vádiratot állított össze az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt, gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség.

A pók hálója: hogyan működtette hűbéri rendszerét Simonka?

Bizonytalanná vált annak a 450 milliós projektnek a sorsa, amelynek keretében az ország egyik legszegényebb régiójában fekvő Medgyesegyházán létesülne ipari park. Igaz, a Legfőbb Ügyészség célkeresztjébe került Simonka György eddigi pályáját ismerve a település sok jóra amúgy sem számíthatott volna.

Simonka nemcsak hűbérúr volt, a személyi kultuszt is kikövetelte

Érdemes elővenni Simonka György tavaszi kampányfüzetét, hogy lássuk, hova vezet a korlátlan hatalom. Arról számos alkalommal írtunk már, hogy fideszes Simonka György - akinek ügyeit már a Polt Péter vezette ügyészség is soknak érezte, ezért meggyanúsította és kikérte a mentelmi jogát a parlamenttől - élet és halál ura volt a békés megyei választókerületében.

"Az elmúlt napok igazán embert próbálóak voltak. Nem az eljárás! Sokkal inkább a szavak, amivel támadtak olyanok, akiknek fogalmuk sincs semmiről; ráadásul nem kímélték a családomat és a barátaimat sem. (...) Megviselt ez mindannyiunkat, de hála az Úrnak, minden oké!"

Simonka György környezetében az elmúlt időben nagyszabású házkutatást tartottak a nyomozók, több helyszínen is.

A politikus Facebookos vallomásában ártatlanságára is utal:

"Bár magam is csak elszenvedője voltam ennek az egésznek, de mindezek ellenére bocsánatot kérek az érintettektől, valamint hálásan köszönöm a támogatásotokat, nagyon jól estek és nagyon kellettek!"

Figyelmébe ajánljuk