Simonka-ügy: volt már házkutatás, valamire készül az ügyészség

Belpol

Több, nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, hogy kedden házkutatás volt Simonkáék újkígyósi házában.

A fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogát több mint két hete függesztette fel az országgyűlés, de a Központi Nyomozó Főügyészség mostanáig nem adott hírt arról, hogy léptek-e az ügyben, pedig ők kérték a parlamenti „védettség” megszüntetését.

Két, egymástól független, de nem hivatalos forrásból olyan információ jutott a Narancs.hu, hogy november 13-án, kedden házkutatást tartottak abban az újkígyósi ingatlanban, ahol Simonka György mentelmi jogától megfosztott fideszes országgyűlési képviselő családjával életvitelszerűen hosszú évek óta él.

Az információinkat megerősítendő a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordultunk. Azt is kérdeztük, hogy az elkövetkezendő időben milyen nyomozati cselekmények várhatóak Simonka ügyében, aki ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt elrendelt nyomozás folyamatban van.

Szervezett bűnözés miatt a Legfőbb Ügyészség kezdeményezi a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését

A Simonka rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot. Indítványozza Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését a Legfőbb Ügyészség. Az indítványt a sajtóközlemény szerint bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményei okán rendelte el Polt Péter legfőbb ügyész.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, a büntetőeljárás folyamatban van, egyben a Narancs.hu kérdésre azt válaszolta, hogy Simonka büntetőügyében „rövidesen sajtóközleményt ad ki”, új fejlemények várhatóak rövidesen.

Figyelmébe ajánljuk