„Sokszor nehéz humorosan hozzáállni”

Kovács Gergely önkormányzati képviselő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke

Belpol

A választási törvény módosítása a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot is nehéz helyzetbe hozta, és bár az ellenzéki összefogástól elzárkóznak, drukkolnak a győzelmének. Kovács Gergelyt, a párt elnökét, XII. kerületi önkormányzati képviselőt kérdeztük az ellenzéki munka nehézségeiről, a viccpártiság ellentmondásairól és a kutyasétáltatási szabályokról.

Magyar Narancs: Eltelt egy év azóta, hogy bejutott képviselőként a XII. kerületi önkormányzatba. Bejött, amire számított?

Kovács Gergely: Három ígéretem volt – a szobrom felépítése, hogy megépítjük az utat a házam előtt, és hogy sokat fogok keresni –, de egyik sem áll túl jól. A szobor se halad, az út sem, és nem is keresek sokat, sikerült is megszüntetni azt az értelmetlen bizottságot, amelyikben voltam, úgyhogy ezek nem igazán jöttek be. Suzinak (Döme Zsuzsanna – a szerk.), aki alpolgármester a Ferencvárosban, nyilván teljesen más jellegű munkája van, meg nekem is, aki ellenzéki képviselő vagyok. Nekem maradt az, hogy nézegetem – hogy is fogalmazzak, hogy ne lehessen feljelenteni – a korrupciógyanús ügyeket a XII. kerületben, meg hogy mi a helyzet a kerületi ingatlanokkal, amelyek védett épületek vagy műemlékek. Ez teljesen más, mint amire számítottam, nem gondoltam volna, hogy tulajdoni lapokat, cégnyilvántartást, meg közbeszerzéseket fogok átnézni, levéltárba mászkálni, de bevallom, egyelőre élvezem, meg tök érdekes ez az egész. Ami talán pozitívum, hogy ennél az önkormányzatnál elég sok mindent el is lehet érni pusztán azzal, hogy nyilvánosságot kapnak az ügyek.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk