Strasbourgban morognak a Stop Soros miatt

  • narancs.hu
  • 2018. február 15.

Belpol

Kitalálja, hogyan reagált a Fidesz? Röff!

Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa csütörtöki közleményében aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomag tervezett bevezetésével kapcsolatban, amely véleménye szerint tovább súlyosbítja a szabadságjogok helyzetét Magyarországon – írja az MTI.

Muiznieks szerint a törvénytervezet korlátozná a nem kormányzati szervezetek munkáját, illetve aggodalomra ad okot, hogy a követelményeknek nem megfelelő szervezetek szankciókra számíthatnak. Az emberi jogi biztos úgy gondolja, hogy a törvény olyan szervezetek munkáját kívánja ellehetetleníteni, amelyek emberi jogi feladatokat végeznek, ennek pedig törvényesnek kellene lennie egy demokratikus társadalomban. Muiznieks éppen ezért felszólította Magyarországot, hogy tartózkodjon a nem kormányzati szervezetek megbélyegzésétől.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője ezt csak annyival kommentálta, hogy Muiznieks Soros embere, és éppen támadásba lendül a Stop Soros törvénycsomag ellen. Nyugodtan mondhatta volna azt is, kaki, pisi, fütyi, beeee.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?