Szabó Tímea megmutatta a gödöllői raktárat, ahol 12 ezer lélegeztetőgép áll bontatlanul

  • narancs.hu
  • 2023. október 30.

Belpol

A tárolás havonta bruttó 82,5 millió forintba kerül.

Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője Facebook-oldalán számolt be arról, hogy bejutott a gödöllői lélegeztetőgép-raktárba, ahol 12 ezer lélegeztető áll bontatlanul.

„Szijjártó Péter a Covid alatt egy totál korrupt beszerzésen keresztül elherdált több mint 300 milliárd forintot az adófizetők pénzéből” – fogalmazott bejegyzésében a politikus, hozzátéve, hogy

a lélegeztetőknek gödöllői tárolása, azaz csak a raktárbérlés havonta bruttó 82,5 millió forintba kerül. 

A Párbeszéd képviselője arról is írt, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) tájékoztatása szerint Gödöllőn pontosan 7414 darab invazív és 4731 daran nem invazív (horkolásproblémákat segítő) lélegeztető porosodik, amelyeket valószínűleg már soha nem fognak tudni használni. Eladni ugyanis nem tudják azokat, ennyi gépre pedig nincs szükségük a kórházaknak, ráadásul személyzet sincs, amely ennyi gépet kezelni tudna.

Itt vagyunk Gödöllőn, a lélegeztetőgép-raktárban, ahol jelenleg 12 ezer(!) lélegeztető áll bontatlanul azért, mert...

Posted by Szabó Tímea on Monday, October 30, 2023

A raktárba most először jutottak be ellenzéki politikusok, Szabó Tímeát Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselőjével, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke, valamint más DK-s politikusokkal is elkísérték a parlamenti szakbizottság küldöttségeként. Az ellenzéki politikusok közös sajtótájékoztatót is tartottak a helyszínen.

A látogatással kapcsolatban kiadott közleményében a DK azt írta, „az Orbán-kormány kétszer is meglopta a magyarokat a kínai lélegeztetőgépekkel: először akkor, amikor túlárazva megvették a gépeket, majd másodszor, amikor feleslegesen kellett fizetniük a tárolásért.”

(Címlapképünk forrása: Facebook/Szabó Tímea)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk