Szavazókat utaztattak a miskolci előválasztásra

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 21.

Belpol

40-50 fő jelent meg egyszerre a belvárosban felállított előválasztási sátornál.

A Narancs.hu értesülései szerint hétfő délután, az ellenzéki előválasztás első napján 14 óra körül több járművel egy nagyobb csoport érkezett az ellenzéki előválasztás miskolci belvárosban található választási sátrához. Úgy tudjuk, a Centrum áruháznál lévő szavazóhelyen 40- 50 fő szeretett volna voksolni az ott várakozókon kívül.

A sorban állás közben főképp Dobrev Klára nevét emlegették favoritként, ami még nem adott volna okot a gyanakvásra, ám elhangzott, hogy ezért 2 ezer forint ellentételezést ígértek nekik.

A helyzet feszültté vált; a szervezők már a szavazósátor átmeneti lezárására, illetve a rendőrség értesítésére készültek.

Végül egyikre sem került sor. A csoportosan érkező szavazó társaság elhagyta a helyszínt szavazás nélkül. Helyi forrásaink ezt annak tudták be, hogy vélhetően azért álltak el szándékuktól, mert nem látták garantálva, hogy helyben megkapják a voksolásért beígért összeget.

Miskolcon két választókerület jelöltjeire lehet szavazni a miniszterelnök-jelöltek mellett. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-esben Csabalik Zsuzsanna független jelölt, az MSZP-s, de a Párbeszéd által is támogatott Simon Gábor, valamint a jobbikos Szilágyi Szabolcs indul, akit a DK, az LMP, a Momentum, az Új Világ Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) támogat. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2-es választókerületben a DK-s Hegedűs Andrea az egyik induló; őt a Jobbik, a Liberálisok és az MMM támogajta. Ellenfele, Varga László (MSZP) a Párbeszéd, a Momentum és az LMP támogatásával indul.

Az ellenzéki előválasztással kapcsolatos különös eseteket több sajtóorgánum feldolgozott már. Még szeptember elején írta meg a 24.hu, hogy a Demokratikus Koalíció egy szabolcsi párttagja azt állította, a Fidesz a szavazóival segíti az MSZP-t az előválasztáson a megye 5-ös választókerületében. Az Alfahír pedig hétfőn tett közzé cikket arról, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében, Ózdon 2000 forintot fizetnek szegény sorsú embereknek, hogy a szocialista jelöltet támogassák.

(Címlapképünkön: az előválasztási szavazósátor Miskolcon a Centrum áruháznál. Fotó: Narancs.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk