Százmilliós tartozásokkal eltűnő cégek működtek az új miniszter lakásán
D_MTZ20170731009top.jpg

Százmilliós tartozásokkal eltűnő cégek működtek az új miniszter lakásán

  • narancs.hu
  • 2018. május 3.

Belpol

Bártfai-Mager Andrea a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter lesz.

A G7 arról ír, hogy a Bártfai-Mager Andrea tulajdonában lévő 165 négyzetméteres rózsadombi villába mintegy 60 cég volt bejegyezve a 2010-es években. Ezen cégek többsége zavaros körülmények között megszűnt vagy elköltözött az elmúlt egy-két évben. A cégek azonban nem a leendő nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez, hanem Balogh Sándor vállalkozóhoz kötődtek.

A lap felidézi Balogh több száz vállalatból álló cégbirodalmát, és az Orbán-kormányhoz fűződő viszonyát. Részben ő volt a nemzeti kereskedőházak kitalálója, vagy a budapesti vizes-vb-t szervező cég gazdasági igazgatója is.

Balogh cégeinek többségét törölték vagy felszámolták, és azért lehetett a cégbirodalom központja Bártfai-Mager háza, mert ő korábban Balogh felesége volt, két közös gyerekük is van.

A Baloghhoz kötődő, Bártfai-Marger házába bejelentett cégek összesen 260 millió forintos adótartozást halmoztak fel. Erről azonban a leendő miniszter nem sokat tud, mert azt mondta a lapnak, hogy a házat 2004 és 2016 között egy könyvelőiroda használta. Ennek ellenére még mindig van olyan cég, melynek Bártfai-Marger házában van a székhelye.

További részletek a G7 cikkében.

Figyelmébe ajánljuk